Loader

Husets enkla pastapanna för hela familjen

2012-11-01
  • Servings: 6
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Jag kan tycka att det är väldigt bekvämt med en panna där hela rätten är samlad på ett ställe, här är en trevlig pastapanna som man lätt gör när tiden är knapp. Här samlas korv och paprika tillsammans med pastan och en syrlig touch av creme fraiche, lägg gärna upp den med några gröna basilikablad på toppen så blir det ännu godare.

Ingredients

  • 1 pkt Pasta penne
  • 400 gr Grillkorv gärna med lite smak (i slantar)
  • 1 st Gul lök (i klyftor)
  • 1 st Röd Paprika (i bitar)
  • 2 dl Creme fraiche
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färsk basilika (hackad och hela blad)

Method

Step 1

Börja med att koka pastan enligt paketet

Step 2

Värm en panna med lite rapsolja och stek korven först, lägg sedan i löken och sist paprikan som bara ska bli lite varm

Step 3

Avsluta med att lägga i creme fraichen som bara ska bli varm, smaka av med salt, svarpeppar och lite basilika

Step 4

När pastan är klar blandar man ihop allt till en trevlig panna, smaka av ordentligt och lägg upp med några gröna blad på toppen.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
    -Christoph Martin Wieland
    %d bloggare gillar detta: