Husets jordgubbsmarmelad
2012-09-02- Yield: 1 sats
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 60m
- Ready In: 1:20 h
Related Recipes:
När det såldes jordgubbar till bra pris tidigare passade vi på att köpa ett helt gäng, dessa gjordes iordning och lades i frysen för att tas om hand om senare.
Senare var idag och vi gjorde en laddning med härlig jordgubbsmarmelad till helgfrukostarna, vi gör som vanligt och har lite mindre socker i för att passa oss bättre.
Ingredients
- 5 kg jordgubbar (sköljda och delade)
- 1 Påse röd melantin
- 1750 gram Strösocker
Method
Step 1
Lägg alla jordgubbarna i en rymlig kastrull
Step 2
Sätt dom på medelvärme och låt dom sakta koka upp under lock
Step 3
Häll i det mesta av sockret men inte allt, fortsätt att låta det koka ihop och sockret smälta
Step 4
När sockret smält blanda det resterande sockret med melantinet, rör ner det i jordgubbarna och låt det koka i två minuter till... skumma under tiden
Step 5
Värm rena glasburkar i ugnen på 100 och häll i marmelade, sätt på locket på en gång Och förvara svalt när dom svalnat.