Loader

Husets jordgubbsmarmelad

2012-09-02
  • Yield: 1 sats
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:20 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

När det såldes jordgubbar till bra pris tidigare passade vi på att köpa ett helt gäng, dessa gjordes iordning och lades i frysen för att tas om hand om senare.

Senare var idag och vi gjorde en laddning med härlig jordgubbsmarmelad till helgfrukostarna, vi gör som vanligt och har lite mindre socker i för att passa oss bättre.

Ingredients

  • 5 kg jordgubbar (sköljda och delade)
  • 1 Påse röd melantin
  • 1750 gram Strösocker

Method

Step 1

Lägg alla jordgubbarna i en rymlig kastrull

Step 2

Sätt dom på medelvärme och låt dom sakta koka upp under lock

Step 3

Häll i det mesta av sockret men inte allt, fortsätt att låta det koka ihop och sockret smälta

Step 4

När sockret smält blanda det resterande sockret med melantinet, rör ner det i jordgubbarna och låt det koka i två minuter till... skumma under tiden

Step 5

Värm rena glasburkar i ugnen på 100 och häll i marmelade, sätt på locket på en gång Och förvara svalt när dom svalnat.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
    -Olle Lundberg
    %d bloggare gillar detta: