Husets köttfärsröra med färsk paprika och tomat på spröd smördegsbotten
2015-04-08- Cuisine: Internationell
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 25m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
En pajliknande vardagsrätt med en enkel och smakrik köttfärsröra med färsk grön paprika tillsammans med tomat, som ligger på en frasig och läcker smördegsbotten som ramar in rätten perfekt.
Ingredients
- 500 gr Nötfärs
- 1 st Gul lök (hackad)
- 1 st Grön paprika (tärnad)
- 3 st Tomater (hackad)
- 1 st Tomat (i tunna halvmånar)
- 0,5 dl Pesto Rosso
- 0,5 dl Chilisauce
- 0,5 dl Färsk gräslök (hackad)
- Svart peppar
- Salt
- Rapsolja
- 1 st Rulle färsk smördeg
- 1 dl Riven parmesanost
Method
Step 1
Sätt ugnen på 225°
Step 2
Värm en stekpanna med olja i och när den är varm lägg i nötfärsen och löken, stek tills färsen är klar.
Step 3
Lägg i hackad tomat, paprika, pesto rosso, chilisauce, låt det puttra i några minuter och smaka av med salt och svart peppar
Step 4
Avsluta med att ha i gräslöken och ta av pannan från värmen.
Step 5
Olja en ugnsform ordentligt och lägg i smördegen, ta av kantera som sticker upp och tryck fast dem där det inte finns smördeg i formen
Step 6
Ha i färsen och lägg tomat halvmånarna på, avsluta med parmesanosten och ställ in i ugnen i ca 20 - 25 minuter tills den har fått färg på toppen.
Step 7
Nu är det bara att servera den med en läcker sallad.. smaklig måltid