Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost
2017-07-26- Cuisine: Svenskt
- Course: Bak, Pizza & paj
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 40m
Related Recipes:
En läcker och matig pannkaka som passar perfekt till mellanmålet eller en skön långfrukost, till serverar jag lite av våra svenska läckra bär och lite lite lönnsirap som ringlas över.
Tänk på att du behöver en muffinsplåt till detta recept
Ingredients
- 3 dl Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Salt
- 6 dl Mjölk
- 3 st Ägg
- Smör till formen
- Färska bär
- Lönnsirap
Method
Step 1
Sätt ugnen på 225°C.
Step 2
Blanda mjölet med bakpulver och salt i en bunke.
Step 3
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn, tjock smet och rör ner äggen.
Step 4
Vispa ner resterande mjölk och fortsätt vispa till en klumpfri smet, låt smeten svälla ca 10 minuter eller om det är till frukost gör smeten dagen innan och ställ i kylen.
Step 5
Smörj muffinsplåten ordentligt, glöm inte att smörja upp på kanten, häll i smeten så det är ca 1- 1,5 cm kvar upp till kanten.
Step 6
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter
Step 7
Låt vila i 5 minuter innan ta försiktigt ut pannkakorna ur formen och servera med dina tillbehör.