Loader

Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

2017-07-26
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 40m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En läcker och matig pannkaka som passar perfekt till mellanmålet eller en skön långfrukost, till serverar jag lite av våra svenska läckra bär och lite lite lönnsirap som ringlas över.

Tänk på att du behöver en muffinsplåt till detta recept

Ingredients

  • 3 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Salt
  • 6 dl Mjölk
  • 3 st Ägg
  • Smör till formen
  • Färska bär
  • Lönnsirap

Method

Step 1

Sätt ugnen på 225°C.

Step 2

Blanda mjölet med bakpulver och salt i en bunke.

Step 3

Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn, tjock smet och rör ner äggen.

Step 4

Vispa ner resterande mjölk och fortsätt vispa till en klumpfri smet, låt smeten svälla ca 10 minuter eller om det är till frukost gör smeten dagen innan och ställ i kylen.

Step 5

Smörj muffinsplåten ordentligt, glöm inte att smörja upp på kanten, häll i smeten så det är ca 1- 1,5 cm kvar upp till kanten.

Step 6

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter

Step 7

Låt vila i 5 minuter innan ta försiktigt ut pannkakorna ur formen och servera med dina tillbehör.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients: ,

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Man kan inte få en sufflé att resa sig två gånger.
    -Alice Roosevelt Longworth
    %d bloggare gillar detta: