Loader

Husets minut snabba pastapanna

2013-03-27
  • Servings: 6
  • Prep Time: 5m
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 15m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så var det lite bråttom med middagen som skulle ge energi till en fotbollsmatch, en läcker pastapanna med falukorv som med penne blir en kanon snabbrätt.

På 15 minuter så har man gjort en vardagsrätt som är både god och hemlagad, väldigt enkel och snabbt kan man äta något som inte kommer från en snabbmatskedja.

Ingredients

  • 1 pkt Penne
  • 900 gr Falukorv (strimlad)
  • 1 st Grön paprika (i bitar)
  • 1 st Röd paprika (i bitar)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 1 dl Chilisauce
  • 0,5 dl Parmesanost
  • Örtsalt
  • Svart peppar
  • Sesamfrön

Method

Step 1

Sätt på vatten till pastan och koka den enligt pkt när det kokar

Step 2

Stek falukorven ordentligt, ta ur den ur pannan och stek sedan paprikan samt löken

Step 3

När grönsakerna fått färg lägg i falukorven igen och värm på

Step 4

När pastan är klar häll av vattnet, häll sedan på chilisauce samt parmesanosten, vänd försiktigt och smaka av med örtsalt samt svart peppar.

Step 5

Vänd sedan försiktigt i falukorv och grönsakerna

Step 6

Lägg sedan upp pastapannan och strö sesamfrön och lite svart peppar på toppen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
    -Carl Hammarén
    %d bloggare gillar detta: