Husets nyttiga köttfärssås fylld med energi och gott samvete
2016-08-24- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
Vår köttkonsumtion har ökat rejält och vi behöver ändra våra kostvanor, vår mat behöver innehålla mer grönsaker som gärna får passa till säsongen, närodlade och ekologiska.
Ju mer av detta vi kan leva upp till varje gång vi äter desto bättre är det för både oss själva och naturen, här är ett recept på en härlig köttfärssås som räcker till ca 5 personer och innehåller bara 150 gr nötfärs resten fyller vi ut med läckra grönsaker.
Ingredients
- 150 gr Nötfärs eller Kycklingfärs
- 200 gr Morötter (i små tärningar)
- 200 gr Zuchinni (i små tärningar)
- 1 st Gul lök (tärnad)
- 1 st Vitlök solo (hackad)
- 3 st Tomater (hackade)
- 1 cm Röd chili (hackade)
- 3 msk Tomatpuré
- 1 msk Honung
- 1 dl Röda linser
- 2 st Lagerblad
- 1 liter Vatten (koka upp i vattenkokare)
- 1 liten näve böngroddar
- 1 pkt Bönpasta av band typ
- Pecorino ost riven
- Rapsolja
- Salt
- Svartpeppar
Method
Step 1
Värm en större panna eller gryta med lite olja i botten
Step 2
Lägg i färsen och låt den få lite färg, lägg sedan i morot, zuchinni, lök, vitlök och låt det fräsa en stund.
Step 3
Lägg i tomater, tomatpurén samt honung och vänd runt det ordentligt, lägg i linserna och lagerbladen.
Step 4
Slå på vattnet som du gärna får ha kokat upp i en vattenkokare först
Step 5
Lägg i salt samt svartpeppar och lått det puttra i ca 35 - 40 minuter, rör om emellanåt.
Step 6
När det börjar tjockna i grytan så sätt på vatten till bönpastan och koka den enligt anvisningarna på paketet.
Step 7
När röran fått en bra konsistens smaka av med salt och svartpeppar, vänd i böngroddarna.
Step 8
Jag gillar att vända i pastan i röran och låta det dra i någon minut, men om du hellre vill servera det bredvid varandra så gör det.
Step 9
Lägg upp det snyggt och servera med lite riven pecorino samt nymald svartpeppar på toppen.