Husets Pesto
2012-06-10- Cuisine: Italien
- Course: Glutenfri, Tillbehör, Vegetarisk
- Skill Level: Lätt
Related Recipes:
Pesto kommer av italienskans pesto som betyder stött, krossad, nertrampad och är en med ursprung i norra Italien. Pesto ska egentligen som namnet antyder, stötas i mortel men i mitt recept är jag lite omildare och mixar den.
Dom ursprungliga ingredienserna är riven pecorino, vitlök, basilika, pinjenötter och olivolja, precis som i mitt recept inga konstigheter alltså och peston kan göras fast till konsistensen eller mer flytande med oljan.
Ingredients
- o,5 dl pinjenötter
- o,5 dl riven Parmesan/Pecorino
- 3st Vitlöksklyftor
- Rejäl knippe basilika
- 0,5 dl Olivolja
Method
Step 1
Mixa osten med pinjenötter
Step 2
Fort sätt mixa med vitlöken och basilika
Step 3
Avsluta med att mixa med oljan.. smaka av