Loader

Husets Pesto

2012-06-10

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Krämig vindoftande risotto med tomat, lök, prästost och rostad blomkål

Pesto kommer av italienskans pesto som betyder stött, krossad, nertrampad och är en med ursprung i norra Italien. Pesto ska egentligen som namnet antyder, stötas i mortel men i mitt recept är jag lite omildare och mixar den.

Dom ursprungliga ingredienserna är riven pecorino, vitlök, basilika, pinjenötter och olivolja, precis som i mitt recept inga konstigheter alltså och peston kan göras fast till konsistensen eller mer flytande med oljan.

Ingredients

  • o,5 dl pinjenötter
  • o,5 dl riven Parmesan/Pecorino
  • 3st Vitlöksklyftor
  • Rejäl knippe basilika
  • 0,5 dl Olivolja

Method

Step 1

Mixa osten med pinjenötter

Step 2

Fort sätt mixa med vitlöken och basilika

Step 3

Avsluta med att mixa med oljan.. smaka av

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients: ,

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
    -Italiensk ordspråk
    %d bloggare gillar detta: