Loader

Husets Pizzasallad

2012-11-18
  • Yield: 1 sats
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:15 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Pizzasallad är något som låter väldigt Italiensk men i princip bara görs i norden, trots det finns det hur många recept och varianter på salladen som helst men här är det bästa.

De flesta har aldrig gjort den själv utan nöjer sig med att köpa den på sin pizzeria, men  en pizzasallad är väldigt enkel att göra, det som krävs är lite planering eftersom man vill att den ska dra lite för att smaka som bäst så följ det här receptet och du kommer att bli nöjder.

Ingredients

  • 500 gr Vitkål (utan kärna och finstrimlad)
  • 1/2 st Röd paprika (finstrimlad)
  • 1 dl Vatten
  • 2 msk Ättiksprit
  • 1 msk Strösocker
  • 1 msk Rapsolja
  • Svart peppar
  • Salt
  • Italiensk salladskrydda

Method

Step 1

Blanda vatten, ättiksprit, socker, olja, salt, peppar och salladskrydda ordentligt i botten på en skål

Step 2

lägg i vitkålen och jobba den lite mjuk med händerna samt blanda den med dressingen i skålen

Step 3

Blanda i paprikan och smaka av

Step 4

Låt sedan allt dra i minst 60 minuter men gärna längre, sma

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: