Husets pizzasås
2012-06-20- Cuisine: Italien
- Course: Pizza & paj, Tillbehör
- Skill Level: Lätt
- Yield: 1 sats
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
En enkel och smakrik pizzasås som man kan ge lite mer smak med vitlök, chili, eller något annat spännande, den passar även kanon som en bassås i pastarätter.
Ingredients
- 500 gr passerade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk malen svartpeppar
- 1 nypa strösocker
- 1 tsk torkade pizzakyddor
Method
Step 1
Häll de passerade tomaterna i en kastrull och koka upp.
Step 2
Krydda med tomatpuré, salt, peppar, socker och örtkryddor.
Step 3
Låt såsen koka ihop i 10 minuter, rör om då och då och låt den sedan svalna lite
Step 4
Bre ett lager tomatfyllning på den utkavlade pizzadegen.