Loader

Husets pizzasås

2012-06-20
  • Yield: 1 sats
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

En enkel och smakrik pizzasås som man kan ge lite mer smak med vitlök, chili, eller något annat spännande, den passar även kanon som en bassås i pastarätter.

Ingredients

  • 500 gr passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 1 nypa strösocker
  • 1 tsk torkade pizzakyddor

Method

Step 1

Häll de passerade tomaterna i en kastrull och koka upp.

Step 2

Krydda med tomatpuré, salt, peppar, socker och örtkryddor.

Step 3

Låt såsen koka ihop i 10 minuter, rör om då och då och låt den sedan svalna lite

Step 4

Bre ett lager tomatfyllning på den utkavlade pizzadegen.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
    -Carl Hammarén
    %d bloggare gillar detta: