Loader

Husets rabarberpaj med havregryn

2012-05-18

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så på dotterns inrådan så serverade vi dessert efter middagen, rabarber som vuxit sig stor i trädgården plockades för att bli en härlig paj. Här är det enkla receptet som är med lite mindre socker, och vill man ha sötare så får man ha i lite mer socker. Vi serverade pajen med lite god vaniljglas, men man serverar lika gärna med lite vaniljsås eller kanske en hallonsås.

Husets rabarberpaj med havregryn

Smuldeg:
– 125 g smält smör
– 1 3/4 dl havregryn
– 1 1/2 dl vetemjöl
– 1/2 dl socker

Fyllning:
– 5-6 skivade rabarberstjälkar är den grov kan den behövas skalas
– 30ml socker
– 1 msk potatismjöl

1. Värm ugnen till 225 grader. Rör ner de torra i ingredienserna till smuldegen i det smälta smöret.
2. Bred på ett ugnssäkert fat ut de skivade rabarberstjälkarna blandade med socker och potatismjöl.
3. Fördela smuldegen ovanpå rabarbern.
4. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Andra lever för att äta, jag äter för att leva.
    -Sokrates
    %d bloggare gillar detta: