Loader

Husets rabarberpaj med havregryn

2012-05-18

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så på dotterns inrådan så serverade vi dessert efter middagen, rabarber som vuxit sig stor i trädgården plockades för att bli en härlig paj. Här är det enkla receptet som är med lite mindre socker, och vill man ha sötare så får man ha i lite mer socker. Vi serverade pajen med lite god vaniljglas, men man serverar lika gärna med lite vaniljsås eller kanske en hallonsås.

Husets rabarberpaj med havregryn

Smuldeg:
– 125 g smält smör
– 1 3/4 dl havregryn
– 1 1/2 dl vetemjöl
– 1/2 dl socker

Fyllning:
– 5-6 skivade rabarberstjälkar är den grov kan den behövas skalas
– 30ml socker
– 1 msk potatismjöl

1. Värm ugnen till 225 grader. Rör ner de torra i ingredienserna till smuldegen i det smälta smöret.
2. Bred på ett ugnssäkert fat ut de skivade rabarberstjälkarna blandade med socker och potatismjöl.
3. Fördela smuldegen ovanpå rabarbern.
4. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Middagskonversation: konsten att tänka på något viktigt medan man säger något oviktigt.
    -Laurence Olivier
    %d bloggare gillar detta: