Husets rabarberpaj med havregryn
2012-05-18Related Recipes:
Idag så på dotterns inrådan så serverade vi dessert efter middagen, rabarber som vuxit sig stor i trädgården plockades för att bli en härlig paj. Här är det enkla receptet som är med lite mindre socker, och vill man ha sötare så får man ha i lite mer socker. Vi serverade pajen med lite god vaniljglas, men man serverar lika gärna med lite vaniljsås eller kanske en hallonsås.
Husets rabarberpaj med havregryn
Smuldeg:
– 125 g smält smör
– 1 3/4 dl havregryn
– 1 1/2 dl vetemjöl
– 1/2 dl socker
Fyllning:
– 5-6 skivade rabarberstjälkar är den grov kan den behövas skalas
– 30ml socker
– 1 msk potatismjöl
1. Värm ugnen till 225 grader. Rör ner de torra i ingredienserna till smuldegen i det smälta smöret.
2. Bred på ett ugnssäkert fat ut de skivade rabarberstjälkarna blandade med socker och potatismjöl.
3. Fördela smuldegen ovanpå rabarbern.
4. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.