Loader

Husets syrliga tomatsoppa med rökt fläsk, basilika och fetaostkräm

2015-02-28
  • Servings: 4
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 55m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

När ena grabben hemma önskade sig en tomatsoppa så var det bara att ta sig till affären och inspireras, resultatet vart en härligt fräsch och syrlig soppa med rökt fläsk toppat med en fetaostkräm.

Ett tips är att till soppan servera ett läckert bröd och lite olivolja att doppa brödet i…

Ingredients

  • 5 st Mogna tomater (Hackade)
  • 200 gr Rökt sidfläsk utan svål (finhackat)
  • 1 st Rödlök (hackad)
  • 1 st Vitlök solo (hackad)
  • 1 dl Tomatpuré
  • 1,5 msk Balsamico vinäger
  • 1 tsk Muscavadosocker
  • 1 l Vatten
  • 1 dl Färsk Basilika (hackad)
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Olivolja
  • 1 tsk Maizena
  • 150 gr Fetaost
  • 1 dl Yoghurt

Method

Step 1

Värm en kastrull med lite olja i botten, lägg i lök, vitlök och hälften av fläsksidan, låt det fräsa och få lite färg, ha i tomatpurén och fräs lite till.

Step 2

Häll på vatten, balsamico, muscavadosocker, tomaten och hälften av basilikan, låt allt koka ordentligt i ca 20 minuter. Under tiden smula sönder fetaosten och blanda den med yoghurten, smaka av med lite svartpeppar

Step 3

Mixa sedan soppan med en handmixer, sila sedan den genom en finmaskig sil i en ny kastrull, se till att pressa ut vätskan ordentligt genom silen.

Step 4

Smaka av med salt och svartpeppar samt häll i 1 msk olivolja, koka upp på nytt och red soppan med maizenan utrörd i lite vatten, avsluta med att ha i sista sidfläsket och basilikan i soppan.

Step 5

Servera sedan soppan med fetaostkrämen och lite färsk svartpeppar på

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Förr kom mjölken från kon, nu kommer den från Arla.
    -Lars, 5 år
    %d bloggare gillar detta: