Husets syrliga tomatsoppa med rökt fläsk, basilika och fetaostkräm
2015-02-28- Cuisine: Medelhavet
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 55m
Related Recipes:
När ena grabben hemma önskade sig en tomatsoppa så var det bara att ta sig till affären och inspireras, resultatet vart en härligt fräsch och syrlig soppa med rökt fläsk toppat med en fetaostkräm.
Ett tips är att till soppan servera ett läckert bröd och lite olivolja att doppa brödet i…
Ingredients
- 5 st Mogna tomater (Hackade)
- 200 gr Rökt sidfläsk utan svål (finhackat)
- 1 st Rödlök (hackad)
- 1 st Vitlök solo (hackad)
- 1 dl Tomatpuré
- 1,5 msk Balsamico vinäger
- 1 tsk Muscavadosocker
- 1 l Vatten
- 1 dl Färsk Basilika (hackad)
- Svartpeppar
- Salt
- Olivolja
- 1 tsk Maizena
- 150 gr Fetaost
- 1 dl Yoghurt
Method
Step 1
Värm en kastrull med lite olja i botten, lägg i lök, vitlök och hälften av fläsksidan, låt det fräsa och få lite färg, ha i tomatpurén och fräs lite till.
Step 2
Häll på vatten, balsamico, muscavadosocker, tomaten och hälften av basilikan, låt allt koka ordentligt i ca 20 minuter. Under tiden smula sönder fetaosten och blanda den med yoghurten, smaka av med lite svartpeppar
Step 3
Mixa sedan soppan med en handmixer, sila sedan den genom en finmaskig sil i en ny kastrull, se till att pressa ut vätskan ordentligt genom silen.
Step 4
Smaka av med salt och svartpeppar samt häll i 1 msk olivolja, koka upp på nytt och red soppan med maizenan utrörd i lite vatten, avsluta med att ha i sista sidfläsket och basilikan i soppan.
Step 5
Servera sedan soppan med fetaostkrämen och lite färsk svartpeppar på