Husets tomatsalsa
2012-07-13- Yield: 1 sats
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Vill du ha en tomatsalsa som passar det mesta är receptet här, om det är så att du vill ha den starkare är det bara att ha i en starkare chili eller lite mera.
Ingredients
- 7st Tomater (fint tärnade)
- 1st Gul lök (fint hackad)
- 3st Vitlöksklyftor (pressad)
- Några cm Rödchili (efter smak och fint hackad)
- 8ml Vittvinsvinäger
- 10ml flytande Honung
- Salt
- Svart peppar
- 7dl Vatten
- 2 gr Maizena
Method
Step 1
Lägg i tomat, lök, chili och vatten i en kastrull
Step 2
Sätt den på en platta och låt den puttra tills den är ca 4dl kvar i grytan
Step 3
Lägg i vinäger, honung, salt och svart peppar, koka 5 minuter till
Step 4
Blanda maizenan med lite vatten, häll i grytan och låt det få rätt konsistens
Step 5
Smaka av och servera.. Den här går kanon att äta kall och fungerar som en alround sås att ha i kylskåpet