Loader

Husets trevliga prästostbakade falukorv

2012-12-11
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 35m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Ugnsbakad falukorv är ingen nyhet utan det finns massor av trevliga recept på sådana, givetvis så har jag ett så här är en variant som jag testade idag vilken jag och de hemma vart nöjda med resultatet på.

Ingredients

  • 1 st Falukorvsring (delad på mitten längs med)
  • 1 st Gul lök (Tärnad)
  • 1 st Tomat (Tärnad)
  • 1 st Grön paprika (tärnad)
  • 1 dl Bostongurka eller liknande
  • Prästost eller er frukost ost
  • Rapsolja

Method

Step 1

Lägg falukorven med runda sidan neråt, i en ugnsform med lite olja i botten.

Step 2

Lägg grönsakerna på och runt korven, sedan så sprid ut bostongurkan på korven och täck hela korven med osten

Step 3

Servera korven med pasta, kokt potatis eller potatismos

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
    -Italiensk ordspråk
    %d bloggare gillar detta: