Husets vindoftande tomat- fänkålsconcasse med salciccia och tagliatelle
2015-03-26- Servings: 5
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Ett recept som fick sin start i kyldisken för varor med kort datum i min lokala affär, jag som är svag för smakrika korvar hittade en härligt Italiensk salciccia. Utfrån den växde en läcker concasse med tomat, fänkål, lök, vitök och en skvätt vitt vin fram, som serveras med en färsk tagliatelle.
Concassé, franska concasser, ”krossa eller mala”, är en matlagningsterm som betyder att grovhacka alla ingredienser, oftast grönsaker.
Ingredients
- 500 gr Färsk tagliatelle
- 500 gr Färsk salciccia (slanta)
- 1 brk Krossade tomater av bra kvalitet
- 1 st gul lök (hackad)
- 1 st Vitlök solo (hackad)
- 2 msk Tomatpuré
- 100 gr Fänkål (fint strimlad)
- 2 dl Vitt vin
- 10 st Mini paprikor
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Sätt på pastavatten enligt instruktioner till pastan
Step 2
Stek salciccian så den blir klar och lägg upp dem i en skål
Step 3
Värm en kastrull med lite olja, lägg i lök & vitlöken som ska fräsas mjuka, klicka sedan i tomatpurén och fräs lite till.
Step 4
Slå på vinet och den krossade tomaten, koka upp allt och lägg i fänkålen, låt det sedan puttra i 5 minuter.
Step 5
Lägg i pastan i pasta vattnet och mini paprikan med salccian i den puttrande grytan
Step 6
Smaka av grytan med salt och svartpeppar
Step 7
När pastan är klar lägg upp allt snyggt och använd gärna "fänkålsdillen" att garnera med