Loader

Indonesisk nasi goreng med strimlad biff och chili

2012-08-07
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 40m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Ingredients

  • 4dl Långkorningt ris
  • 300 gram Vitkål (strimlat)
  • 400 gram Lövbiff (strimlad)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 2 st Röda paprikor (strimlad)
  • 1/2 - 1st Röd chili (hackad)
  • 30ml Farinsocker
  • 20 ml Vittvinsvinäger
  • Curry
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Olja
  • Svart peppar

Method

Step 1

Koka riset enligt anvisningarna och häll av vattnet

Step 2

Stek köttet i olja och krydda dem med curry

Step 3

När köttet börjar bli klart lägg i vitkålen, chilin och löken samt lite mer olja

Step 4

När vitkålen börjar mjukna är det dags att lägga i paprikan som får gå med lite

Step 5

Lägg i vinäger, farinsocker, salt, paprikapulver och peppar, vänd runt försiktigt och häll sedan i riset och fräs med lite

Step 6

Smaka av och krydda mer om det behovs.. servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
    -Olle Lundberg
    %d bloggare gillar detta: