Indonesisk nasi goreng med strimlad biff och chili
2012-08-07- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 40m
Related Recipes:
Ingredients
- 4dl Långkorningt ris
- 300 gram Vitkål (strimlat)
- 400 gram Lövbiff (strimlad)
- 1 st Gul lök (klyftad)
- 2 st Röda paprikor (strimlad)
- 1/2 - 1st Röd chili (hackad)
- 30ml Farinsocker
- 20 ml Vittvinsvinäger
- Curry
- Paprikapulver
- Salt
- Olja
- Svart peppar
Method
Step 1
Koka riset enligt anvisningarna och häll av vattnet
Step 2
Stek köttet i olja och krydda dem med curry
Step 3
När köttet börjar bli klart lägg i vitkålen, chilin och löken samt lite mer olja
Step 4
När vitkålen börjar mjukna är det dags att lägga i paprikan som får gå med lite
Step 5
Lägg i vinäger, farinsocker, salt, paprikapulver och peppar, vänd runt försiktigt och häll sedan i riset och fräs med lite
Step 6
Smaka av och krydda mer om det behovs.. servera