Inspiration från mellanöstern med lax på härligt smakrik bulgur
2015-04-09- Cuisine: Mellanöstern
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Idag så hämtar vi inspiration från det köket i mellanöstern som har massor av spännande smaker, här har vi använt lax och bulgur som grund men med lite kökstrolleri tar oss till en helt ny världsdel.
Ingredients
- 3 dl Bulgur
- 1 st Gul lök (hackad)
- 1 st Vitlök (pressad)
- 2 st Tomater (hackade)
- 3 msk Olivolja
- 2 krm Mynta
- 2 cm Röd chili (hackad)
- 2 msk Limejuice
- 2 dl Aprikoser (strimlade)
- 2 dl Kalamata oliver
- 2 dl Yoghurt
- 400 gr Laxfilé (i tärningar 2cm x 2cm)
- Citronpeppar
- Jalapeneo inlagd skivad
- Salt
- Svartpeppar
Method
Step 1
Börja med att koka bulguren enligt instruktioner på paketet
Step 2
Blanda ihop olivolja, chili, mynta, pressad vitlök och limejuicen i en större bunke, smaka av med salt och svartpeppar.
Step 3
Blanda sedan i tomaterna, aprikoser och löken, låt det sedan dra medans bulguren blir färdig.
Step 4
Vänd laxen i olja, salt och citronpeppar, lägg den sedan i en rejält varm panna och låt den få färg snabbt, ta sedan bort den från värmen
Step 5
När bulguren är klar blanda ner den i bunken med tomaten och löken, lägg i oliverna och vänd allt försiktigt och smaka av med salt och svartpeppar.
Step 6
Lägg upp bulguren på ett snyggt fat och lägg laxen ovanpå, servera med yoghurten och den skivade jalapeneosen