Loader

Italiensk kalvkotlett brässerad med vin, rotsaker och salvia

2012-10-14
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 50m
  • Ready In: 1:10 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

Idag så har jag lagat en ganska typisk Italiensk gryta där man brässerar kött i en en smakrik sky med vin och rejält med rotsaker, till detta så serverar jag inte pasta utan det får bli en rostad potatis som doftar lite vitlök.

Brässera betyder att man först bryner och sedan häller på vätska och koka klar.

Ingredients

  • 800 gr Kalvkotlett ( i skivor)
  • 150 gr Morötter ( i tärningar)
  • 150 gr Palsternacka (i tärningar)
  • 1 st Gul lök ( i tärningar)
  • 3 st Vitlöksklyftor (hackad)
  • 2 st Tomater (fintärnade)
  • 0,5 dl Tomatpuré
  • 5 - 10 ml Salvia (hackad eller torkad)
  • 10 ml Maizena
  • 2 dl Rödvin
  • 1 l Vatten
  • 900 gr Potatis (i klyftor)
  • Vitlökspulver
  • Rapsolja

Method

Step 1

Fräs morötter, palsternacka, gul och vitlöken i varm olja, när det börjar få färg lägg i tomatpurén och tomaterna och fräs allt lite till

Step 2

Slå sedan på vinet, vattnet , salvia, salt, svarpeppar och låt det puttra

Step 3

Krydda kalvkotletterna med salt och peppar och stek färg på dom, sedan lägger man dom grytan så dom får puttra med

Step 4

Sätt ugnen på 220 och lägg potatisen på en plåt med lite olja på och ställ in i 25 - 30 minuter

Step 5

När potatisen fått färg och är klar ta ut den och salta samt krydda med vitlökspulver

Step 6

Kolla att grönsakera i grytan är klara och smaka av med salt och peppar, om det behövs reder man skyn med lite maizena utrört i lite vatten.

Step 7

Smaka av igen och servera sedan i något snyggt..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
    -Amy Winehouse
    %d bloggare gillar detta: