Italiensk kalvkotlett brässerad med vin, rotsaker och salvia
2012-10-14- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
Idag så har jag lagat en ganska typisk Italiensk gryta där man brässerar kött i en en smakrik sky med vin och rejält med rotsaker, till detta så serverar jag inte pasta utan det får bli en rostad potatis som doftar lite vitlök.
Brässera betyder att man först bryner och sedan häller på vätska och koka klar.
Ingredients
- 800 gr Kalvkotlett ( i skivor)
- 150 gr Morötter ( i tärningar)
- 150 gr Palsternacka (i tärningar)
- 1 st Gul lök ( i tärningar)
- 3 st Vitlöksklyftor (hackad)
- 2 st Tomater (fintärnade)
- 0,5 dl Tomatpuré
- 5 - 10 ml Salvia (hackad eller torkad)
- 10 ml Maizena
- 2 dl Rödvin
- 1 l Vatten
- 900 gr Potatis (i klyftor)
- Vitlökspulver
- Rapsolja
Method
Step 1
Fräs morötter, palsternacka, gul och vitlöken i varm olja, när det börjar få färg lägg i tomatpurén och tomaterna och fräs allt lite till
Step 2
Slå sedan på vinet, vattnet , salvia, salt, svarpeppar och låt det puttra
Step 3
Krydda kalvkotletterna med salt och peppar och stek färg på dom, sedan lägger man dom grytan så dom får puttra med
Step 4
Sätt ugnen på 220 och lägg potatisen på en plåt med lite olja på och ställ in i 25 - 30 minuter
Step 5
När potatisen fått färg och är klar ta ut den och salta samt krydda med vitlökspulver
Step 6
Kolla att grönsakera i grytan är klara och smaka av med salt och peppar, om det behövs reder man skyn med lite maizena utrört i lite vatten.
Step 7
Smaka av igen och servera sedan i något snyggt..