Loader

Italiensk tomat- och paprikasoppa med olivolja, fetaost och färska krutonger

2012-09-13
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

I Italien serverar man ofta en god soppa som förrätt dvs primi piatti och över soppan ringlas lite av den finaste olivoljan man har hemma.

Men soppa fungerar utmärkt att äta som huvudrätt, här är ett recept på en typisk italiensk soppa som man kan äta varm eller kall.

Till den serverar vi ljumna och nystekta brödkrutonger och en fetaost som smulas i soppan när man äter.

Ingredients

  • 3 msk Rödvinsvinäger
  • 3 msk Olivolja Extra Vergine
  • 10 st tomat (i mindre bitar)
  • 3 st röda paprika (i mindre bitar)
  • 1st gurka (skalad och i mindre bitar)
  • 1 st rödlök (i bit)
  • 1 st vitlöksklyfta (hackad)
  • 2 cm rödchilipeppar (hackad)
  • Salt
  • Svart peppar
  • Feta ost
  • Färskt bröd typ limpa (i tärningar och för glutenfritt använd glutenfritt bröd)
  • Rapsolja
  • Örtsalt

Method

Step 1

Rör ihop vinäger och olja i en stor skål, smaksätt med salt och peppar.

Step 2

Vänd ner alla grönsakerna och låt dra i 30 minuter.

Step 3

Mixa grönsaksbladningen och späd med vatten till önskad konsistens.

Step 4

Smaksätt med salt och peppar, sila soppan ner i en kastrull och värm upp den försiktigt eller servera den kall.

Step 5

Värm upp en panna rikligt med rapsolja och stek brödtärningarna med bara lite örtsalt på, häll upp soppan och servera med några droppa olivolja på, fetaost och krutonger.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , , Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: