Italiensk tomat- och paprikasoppa med olivolja, fetaost och färska krutonger
2012-09-13- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
I Italien serverar man ofta en god soppa som förrätt dvs primi piatti och över soppan ringlas lite av den finaste olivoljan man har hemma.
Men soppa fungerar utmärkt att äta som huvudrätt, här är ett recept på en typisk italiensk soppa som man kan äta varm eller kall.
Till den serverar vi ljumna och nystekta brödkrutonger och en fetaost som smulas i soppan när man äter.
Ingredients
- 3 msk Rödvinsvinäger
- 3 msk Olivolja Extra Vergine
- 10 st tomat (i mindre bitar)
- 3 st röda paprika (i mindre bitar)
- 1st gurka (skalad och i mindre bitar)
- 1 st rödlök (i bit)
- 1 st vitlöksklyfta (hackad)
- 2 cm rödchilipeppar (hackad)
- Salt
- Svart peppar
- Feta ost
- Färskt bröd typ limpa (i tärningar och för glutenfritt använd glutenfritt bröd)
- Rapsolja
- Örtsalt
Method
Step 1
Rör ihop vinäger och olja i en stor skål, smaksätt med salt och peppar.
Step 2
Vänd ner alla grönsakerna och låt dra i 30 minuter.
Step 3
Mixa grönsaksbladningen och späd med vatten till önskad konsistens.
Step 4
Smaksätt med salt och peppar, sila soppan ner i en kastrull och värm upp den försiktigt eller servera den kall.
Step 5
Värm upp en panna rikligt med rapsolja och stek brödtärningarna med bara lite örtsalt på, häll upp soppan och servera med några droppa olivolja på, fetaost och krutonger.