Italienska karrekotletter med tomat och mozzarella
2012-10-23- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 35m
- Ready In: 55m
Related Recipes:
Idag så hittade jag trevliga Svenska karrékotletter med ben till bra pris i affären, dessa försteker jag lätt och placerar härlig mozzarella, tomat och lite basilika på.
Sedan så gratinerar jag dem i ugnen med trevlig höstpotatis som doftar härlig vitlök och rosmarin, en smidig middag som passar en vardag såväl som en trevlig helgmiddag.
Ingredients
- 6 st Karre kotletter
- 3 st tomater (skivade)
- 250 g mozzarella (skivad)
- Färsk basilika
- Flingsalt
- Svartpeppar
- Rapsolja
- Balsamvinäger
- 800 gr Potatis (i bitar)
- 200 gr Morötter (i bitar)
- 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
- Rosmarin
- Salt
Method
Step 1
Lägg potatis, morötter och vitlöken på en plåt med lite olja, rosmarin och salt, ställ den i ugnen på 220° i ca 30 minuter
Step 2
Förstek karrén lätt med salt samt peppar och lägg den i en ugnsform,
Step 3
Varva tomat och mozarella samt några basilika blad på varje kotlett, ringla olja samt balsamvinäger och strö flingsalt på allt
Step 4
Ställ det i ugnen under potatisen i ca 20 minuter
Step 5
Ta ut ur ugnen när potatisen och köttet är färdigt, servera med skyn som blivit runt köttet och med några varv svartpeppar över...