Loader

Jägergravad lax med len senap och körvelsås

2014-12-23
  • Yield: 1 laxsida
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 24:00 h
  • Ready In: 24:50 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Jäger är en dryck med väldigt speciell smak som många förknippar med kallt väder, här använder vi den att smaksätta laxen när den gravas och till den serverar vi en enkel och trevlig sås med bla senap och körvel i.

Ingredients

  • 1 st Laxsida med skinn, trimmad & urbenad
  • 6 cl Jägermeister
  • 0,5 dl Salt
  • 0,5 dl Socker
  • Vitpeppar
  • 3 dl Yoghurt
  • 2 msk Senap
  • 2 msk Färsk hackad körvel
  • 1 msk Flytande honung

Method

Step 1

Blanda salt, socker och peppar

Step 2

Gnid in saltblandning på laxfilén och lägg resten av blandningen i botten på en form, häll i jägermeistern och lägg i laxfilén med skinnsidan nedåt.

Step 3

Sätt på plastfolie och lägg gärna en tyngd på laxen, ställ i kylen och låt dra i minst 1 dygn men den kan med fördel stå i två dygn.

Step 4

Lagom till att det är dags att skiva upp laxen blandar du såsen, genom att blanda yoghurt, körvel, honung och senap, smaka av med salt och vitpeppar

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Comments (2)

    1. posted by Bo Hartzell on 1 september, 2015

      Du menar väl 6 cl Jägermeister

        Svara
      • posted by Patric on 1 september, 2015

        Helt rätt Bo, tackar jag har justerat det direkt.

          Svara

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.
    -Jens Bang
    %d bloggare gillar detta: