Jägergravad lax med len senap och körvelsås
2014-12-23- Yield: 1 laxsida
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 24:00 h
- Ready In: 24:50 h
Related Recipes:
Jäger är en dryck med väldigt speciell smak som många förknippar med kallt väder, här använder vi den att smaksätta laxen när den gravas och till den serverar vi en enkel och trevlig sås med bla senap och körvel i.
Ingredients
- 1 st Laxsida med skinn, trimmad & urbenad
- 6 cl Jägermeister
- 0,5 dl Salt
- 0,5 dl Socker
- Vitpeppar
- 3 dl Yoghurt
- 2 msk Senap
- 2 msk Färsk hackad körvel
- 1 msk Flytande honung
Method
Step 1
Blanda salt, socker och peppar
Step 2
Gnid in saltblandning på laxfilén och lägg resten av blandningen i botten på en form, häll i jägermeistern och lägg i laxfilén med skinnsidan nedåt.
Step 3
Sätt på plastfolie och lägg gärna en tyngd på laxen, ställ i kylen och låt dra i minst 1 dygn men den kan med fördel stå i två dygn.
Step 4
Lagom till att det är dags att skiva upp laxen blandar du såsen, genom att blanda yoghurt, körvel, honung och senap, smaka av med salt och vitpeppar
posted by Bo Hartzell on 1 september, 2015
Du menar väl 6 cl Jägermeister
posted by Patric on 1 september, 2015
Helt rätt Bo, tackar jag har justerat det direkt.