Julmustglacerade revben, äpplechutney och rödkålssallad med apelsin
2013-12-14- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 2:00 h
- Ready In: 2:25 h
Related Recipes:
Tjocka revben som får ligga i ugnen en stund blir möra och smakrika, i mitt recept här kokar vi en läcker glace på julmust som vi glacerar revbenen med. Till detta kokar vi även en läcker äpplechutney och gör en enkel rödkålssallad med apelsin, jag serverade sedan kokt potatis till och njuter av min julinspirerade middag.
Ingredients
- 2 kg Tjocka revben (knäckta och delade)
- 1 L Julmust
- 1 st Kanelstång
- 15 ml Flytande honung
- 5 st Svartpepparkorn
- 2 st Äpplen (skalade & tärnade)
- 1 st Rödlök (tärnad)
- 0,5 dl Äppelcidervinäger
- 0,5 L Vatten
- 1 cm Röd Chili (Finhackad)
- 30 ml Muscavado socker
- Smör
- 400 gr Rödkål (tunt strimlad)
- 1 st Apelsin
- 15 ml Äppelcidervinäger
- Vit peppar
- Salt
- 6 port Kokt potatis (kokas när det är ca 45 minuter kvar på revbenen)
- 1 kruka Rosmarin
Method
Step 1
Sätt ugnen på 165° och häll upp julmusten i en kastrull, lägg i kanelstången, pepparkornen, en kvist rosmarin och lite salt, koka ner musten tills du har ca 3 dl kvar, när det kokat klart avsluta med att ha i honungen.
Step 2
Lägg upp revbenen på en plåt med kanter, salta och peppra revbenen och pensla med julmustglacen som du kokat, lägg några kvistar rosmarin på.
Step 3
Ställ in dem i ugnen i ca 2 timmar, efter halva tiden ta ut revbenen och pensla på mer julmustglace
Step 4
Under tiden som revbenen är i ugnen smält smöret i en kastrull och fräs äpple, rödlök samt chilin lite, slå på 0,5 dl vinäger, vattnet och muscavado sockret, låt det sedan puttra tills det fått chutneykonsistens, Smaka av med salt och vit peppar
Step 5
Lägg sedan rödkålen i en skål och blanda den med apelsinen, 15 ml äppelcidervinäger och lite salt, använd fingrarna att blanda och mosa lite så det blir saftigt.
Step 6
Servera allt tillsammans