Loader

Julmustglacerade revben, äpplechutney och rödkålssallad med apelsin

2013-12-14
  • Servings: 6
  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 2:00 h
  • Ready In: 2:25 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Tjocka revben som får ligga i ugnen en stund blir möra och smakrika, i mitt recept här kokar vi en läcker glace på julmust som vi glacerar revbenen med. Till detta kokar vi även en läcker äpplechutney och gör en enkel rödkålssallad med apelsin, jag serverade sedan kokt potatis till och njuter av min julinspirerade middag.

Ingredients

  • 2 kg Tjocka revben (knäckta och delade)
  • 1 L Julmust
  • 1 st Kanelstång
  • 15 ml Flytande honung
  • 5 st Svartpepparkorn
  • 2 st Äpplen (skalade & tärnade)
  • 1 st Rödlök (tärnad)
  • 0,5 dl Äppelcidervinäger
  • 0,5 L Vatten
  • 1 cm Röd Chili (Finhackad)
  • 30 ml Muscavado socker
  • Smör
  • 400 gr Rödkål (tunt strimlad)
  • 1 st Apelsin
  • 15 ml Äppelcidervinäger
  • Vit peppar
  • Salt
  • 6 port Kokt potatis (kokas när det är ca 45 minuter kvar på revbenen)
  • 1 kruka Rosmarin

Method

Step 1

Sätt ugnen på 165° och häll upp julmusten i en kastrull, lägg i kanelstången, pepparkornen, en kvist rosmarin och lite salt, koka ner musten tills du har ca 3 dl kvar, när det kokat klart avsluta med att ha i honungen.

Step 2

Lägg upp revbenen på en plåt med kanter, salta och peppra revbenen och pensla med julmustglacen som du kokat, lägg några kvistar rosmarin på.

Step 3

Ställ in dem i ugnen i ca 2 timmar, efter halva tiden ta ut revbenen och pensla på mer julmustglace

Step 4

Under tiden som revbenen är i ugnen smält smöret i en kastrull och fräs äpple, rödlök samt chilin lite, slå på 0,5 dl vinäger, vattnet och muscavado sockret, låt det sedan puttra tills det fått chutneykonsistens, Smaka av med salt och vit peppar

Step 5

Lägg sedan rödkålen i en skål och blanda den med apelsinen, 15 ml äppelcidervinäger och lite salt, använd fingrarna att blanda och mosa lite så det blir saftigt.

Step 6

Servera allt tillsammans

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: