Loader

Kaffechokladtårta med färska hallon och grädde

2012-08-08
  • Yield: 1 tårta
  • Servings: 10-12
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 1:15 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

  • Kikärt och morotsbiffar med bakade grönsaker, rostat pumpamos och persiljeolja

  • Moderniserad klassisk biffstek med lök på husets vis

Dagens tårta är en födelsedagstårta för grabben som fyller år idag, han är ett stort fan av kaffe och choklad så därför blev det en tårta som innehåller bägge delarna.

Ingredients

  • 2st Ägg
  • 1dl Farinsocker
  • 1dl Strösocker
  • 150gram normalsaltat smält Smör/margarin
  • 200gram smält Mörk choklad
  • 1msk Vaniljsocker
  • 2msk finmalet Kaffe
  • 1,5dl Vetemjöl
  • 2msk Florsocker
  • 1ask Färska hallon
  • Grädde

Method

Step 1

Blanda ihop ägg, farin och strösocker med smöret och den smälta chokladen

Step 2

Tillsätt därefter vaniljsocker och kaffe

Step 3

Tillsätt sedan vetemjölet under omrörning

Step 4

Smörj en 24cm form och häll i smeten

Step 5

Grädda i mitten av ugnen, 175° i ca 30 minuter

Step 6

Ta ur kakan ur ugnen och låt svalna

Step 7

Lossa kakan försiktigt från formen, pudra på lite florsocker och garnera med hallon och vispad grädde

Step 8

Servera..

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: