Loader

Kall fisksås med rom och gräslök

2013-03-30
  • Servings: 6 - 8
  • Prep Time: 5m
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 15m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Här är en enkel och klassisk sås som passar till laxen, spättan eller någon annan god fisk, den mår gott av att göras en stund innan så att den får dra lite innan man äter den.

Ingredients

  • 4 dl Creme fraiche
  • 15 ml Citron juice
  • 0,8 dl Gräslök (klippt)
  • 160 gr Fiskrom av din favorit sort
  • Salt
  • Pepper

Method

Step 1

Blanda försiktigt ihop rom (spara lite att garnera med), citron juice, gräslök

Step 2

Smaka av med salt och peppar, ställ in i kylen tills det ska serveras. Lägg lite rom på toppen vid serveringen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients: ,

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
    -George Miller
    %d bloggare gillar detta: