Kalv entrecôte med ädelostgratinerad potatis, vitlöksbakad champinjoner och en äppelvinägersky
2013-11-30- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
En festligare middag men som är lätt och snabb att få ihop med kalventrecôte som lätt byts ut mot något anat om så önskas, till den en smakrik potatis som gratineras i ugnen med ädelost samtidigt som champinjonerna blir klara.
Äppelvinägerskyn är syrlig som brytning till ädelosten i potatisen, den får puttra en stund med godsaker för att blir riktigt mustig och smakrik.
Ingredients
- 6 st Skivor Entrecôte
- 800 gr Potatis (skivade i halvmånar)
- 100 gr Ädelost
- 1 st Åpple gärna rött (tärnat)
- 1 stång Bleckselleri (i bitar)
- 1 st Vitlök solo (i bitar)
- 1 st Morot (i bitar)
- 1/2 Gul lök (i bitar)
- 30 ml Tomatpuré
- 5 dl Köttbuljong
- 20 ml Äppelcidervinäger
- 5 ml Maizena
- 125 gr Vitlökssmör
- 12 st Champinjoner (ta bort foten)
- Smör
- Rapsolja
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Sätt ugnen på 225°
Step 2
Fräs morot, selleri, vitlök och lök i lite olja så det får lite färg, lägg i tomatpurén och fräs lite till och slå på buljong samt vinäger och låt det bara stå och puttra
Step 3
Lägg upp potatisen i en ugnsform med äpplena, smula på ädelosten och salta, peppra och häll lite rapsolja på, sätt sedan in formen i ugnen och låt den stå i ca 25 - 30 minuter
Step 4
Champinjonerna läggs med hatten neråt i en form lägg en klick smör i hålet efter foten och ställ in formen i ugnen med potatisen
Step 5
När potatisen börjar bli klar börja stek köttet i smör med salt och peppr, låt det bli så som du vill ha det och låt det vila i någon minut innan servering, passa på att reda av skyn med maizenan utrörd i lite vatten och smaka av den, servera allt med potatisen och champinjonerna.