Loader

Kalv entrecôte med ädelostgratinerad potatis, vitlöksbakad champinjoner och en äppelvinägersky

2013-11-30
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 1:05 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

En festligare middag men som är lätt och snabb att få ihop med kalventrecôte som lätt byts ut mot något anat om så önskas, till den en smakrik potatis som gratineras i ugnen med ädelost samtidigt som champinjonerna blir klara.

Äppelvinägerskyn är syrlig som brytning till ädelosten i potatisen, den får puttra en stund med godsaker för att blir riktigt mustig och smakrik.

Ingredients

  • 6 st Skivor Entrecôte
  • 800 gr Potatis (skivade i halvmånar)
  • 100 gr Ädelost
  • 1 st Åpple gärna rött (tärnat)
  • 1 stång Bleckselleri (i bitar)
  • 1 st Vitlök solo (i bitar)
  • 1 st Morot (i bitar)
  • 1/2 Gul lök (i bitar)
  • 30 ml Tomatpuré
  • 5 dl Köttbuljong
  • 20 ml Äppelcidervinäger
  • 5 ml Maizena
  • 125 gr Vitlökssmör
  • 12 st Champinjoner (ta bort foten)
  • Smör
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Sätt ugnen på 225°

Step 2

Fräs morot, selleri, vitlök och lök i lite olja så det får lite färg, lägg i tomatpurén och fräs lite till och slå på buljong samt vinäger och låt det bara stå och puttra

Step 3

Lägg upp potatisen i en ugnsform med äpplena, smula på ädelosten och salta, peppra och häll lite rapsolja på, sätt sedan in formen i ugnen och låt den stå i ca 25 - 30 minuter

Step 4

Champinjonerna läggs med hatten neråt i en form lägg en klick smör i hålet efter foten och ställ in formen i ugnen med potatisen

Step 5

När potatisen börjar bli klar börja stek köttet i smör med salt och peppr, låt det bli så som du vill ha det och låt det vila i någon minut innan servering, passa på att reda av skyn med maizenan utrörd i lite vatten och smaka av den, servera allt med potatisen och champinjonerna.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Confidence is preparation. Everything else is beyond your control.
    -Richard Kline
    %d bloggare gillar detta: