Kalvfärsbiffar i ugnen med en tomat och paprikasky
2013-05-19- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Dagens middag en trevlig färsrätt som sköter sig bra i ugnen själv där man får både grönsaker och sås direkt, till detta kokade jag lite gott jasminris och gjorde en enkel sallad.
Jag använde kalvfärs i mina biffar för att göra det lite söndagsfestligt, men givetvis går det kanon med annan färs också.
Ingredients
- 900 gr Kalvfärs (eller annan färs)
- 4 st Salladslökar (strimlade)
- 15 ml Rapsolja
- Salt
- Santa Maria BBQ & Grill Mesquite krydda
- 250 gr Cocktailtomater (delade)
- 3 st Småpaprikor (delade i bitar)
- 1 dl Rött vin
- 3 dl Creme Fraiche
- 30 ml Tomatpuré
- Salt
- Svart peppar
- 6 portioner Jasminris
Method
Step 1
Blanda färsen med salladslöken, olja, salt och kryddblandningen, provstek och krydda ev lite till.
Step 2
När du är nöjd med färsen forma 12 st ovala bollar som man lägger i en ugnsform
Step 3
lägg cocktailtomaterna och paprikan runt om och slå på vinet, ställ in formen i ugnen på 200° i ca 40 minuter.
Step 4
Blanda creme fraiche, tomatpuré, salt och svart peppar, när det gått 20 minuter i ugnen ta ur formen och klicka ut blandningen på färsbiffarna och ställ in formen i ugnen igen.
Step 5
Koka jasminriset och gör salladen, när färsbiffarna är klara servera allt snyggt upplagt