Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker
2017-04-12- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Ett erbjudande i butiken på Svensk kalvfärs satte igång tankeverksamheten till kvällens middag, som klar och framställd på bordet vart en rätt snygg och trevlig rätt med lite festmiddags feeling en helt vanlig vardag.
Vi gör härliga färsbiffar med lite färsk tomat och vitlök i som sedan serveras med en enkel skysås med lingon och rosmarin, till det rostar vi rotsaker och middagen tar inte längre tid att få klar än det tar att få rotsakerna klara i ugnen,
Ingredients
- 600 gr Kalvfärs
- 2 st små Tomater (vitlök)
- 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
- 1 st Ägg
- Salt
- Svartpeppar
- 6 dl Vatten
- 1 st Köttbuljongtärning
- 1 st Grönsaksbuljongtärning
- 1 dl Lingonsylt
- 1 dl Lingon
- 1 - 2 tsk Maizena
- 500 gr Potatis ( i bitar)
- 400 gr Palsternacka ( i bitar)
- 400 gr Morötter ( i bitar)
- Färsk Rosmarin i kruka
- Rapsolja
- Smör
Method
Step 1
Sätt ugnen på 220° och placera rotsakerna på en plåt med lite olja på, ställ in den i ugnen och låt den stå där i ca 30 minuter eller rotsakerna fått fin färg.
Step 2
Lägg färsen i en bunke tillsammans med tomat, vitlök och ägget samt salt och svartpeppar, blanda allt väl och forma 10 stycken biffar.
Step 3
Värm en panna med lite smör, lägg i biffarna tillsammans med några kvistar rosmarin, Stek dem sedan på medelvärme så de får fin färg på bägge sidorna, låt inte biffarna ligga för tätt i pannan utan stek i två omgångar
Step 4
Lägg dem sedan biffarna i en ugnsform som du ställer in i ugnen med rotsakerna när det är ca 10 minuter kvar.
Step 5
När biffarna är stekta häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna samt lingonsylten och bladen från en rosmarin kvist, låt det sedan koka upp och red med maizenan utförd i lite vatten och låt det koka upp igen.
Step 6
Lägg i lingonen och smaka av med salt samt svartpeppar
Step 7
Ta ut rotsakerna ur ugnen salta och vänd dem försiktigt, lägg upp dem snyggt tillsammans med biffarna, häll upp såsen och servera allt gärna med en trevlig sallad