Kantarellfylld köttfärslimpa med höstrotsaker och äppelsyrlig sås
2012-10-02- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 1:15 h
Related Recipes:
Idag så bestämde jag mig tidigt för att servera köttfärslimpa hemma men dock inte vad det skulle serveras till, men hemma hittade jag en massa härliga rotsaker inhandlade i helgen och i frysen fanns det ljuvliga kantareller.
Planen började ta form och en köttfärslimpa med kantareller stod klart att det skulle bli, detta sedan förgyllt med en läckra rotsaker som går i ugnen med limpan allt ackompanjerat av en trevlig äppelsyrlig sås.
Ingredients
- 1 kg Köttfärs
- 150 gr Förvällda kantareller
- 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
- 2 st Äggulor
- 400 gr Morötter (skalade och i bitar)
- 400 gr Palsternacka (skalade och i bitar)
- 600 gr Potatis (tvättad och i bitar)
- 1 st Tomat (i skivor)
- 3 dl Creme fraiche
- 1,5 dl Äppelmos (gärna inte så söt)
- 2 krm Äppelcidervinäger
- Örtsalt
- Svartpeppar
- Salt
- Rapsolja
Method
Step 1
Blanda färsen med kantareller, vitlök, äggulor, salt och svart peppar, se till att det blandas väl och gör en provstekning för att smaka av
Step 2
Olja in en plåt med lite högre kant, gör en limpa på mitten av plåten med tomatskivorna ovanpå, blanda sedan rotsakerna med lite ötsalt och olja. Lägg dessa runt köttfärslimpan och ställ in allt i ugnen på 200° i ca 40 -45 minuter.
Step 3
Lägg äppelmoset med creme fraich samt äppelcidervinägern i en kastrull och koka upp, smaka av med salt och svartpeppar
Step 4
När grönsaker är mjuka och limpan fått färg är det dags att servera allt, häll upp såsen, skiva upp köttfärslimpan och smaka av rotsakerna med lite salt innan du lägger upp dem.
posted by Gunnar Gunnarsson on 8 november, 2012
Mycket gott och som vanligt enkelt och snabbt att tillaga. Såsen var 5 +!
Tack Patric!
posted by Patric on 9 november, 2012
Tackar! 5+ värmer gött att höra 🙂