Loader

Kantarellfylld köttfärslimpa med höstrotsaker och äppelsyrlig sås

2012-10-02
  • Servings: 6
  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 50m
  • Ready In: 1:15 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så bestämde jag mig tidigt för att servera köttfärslimpa hemma men dock inte vad det skulle serveras till, men hemma hittade jag en massa härliga rotsaker inhandlade i helgen och i frysen fanns det ljuvliga kantareller.

Planen började ta form och en köttfärslimpa med kantareller stod klart att det skulle bli, detta sedan förgyllt med en läckra rotsaker som går i ugnen med limpan allt ackompanjerat av en trevlig äppelsyrlig sås.

Ingredients

  • 1 kg Köttfärs
  • 150 gr Förvällda kantareller
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 2 st Äggulor
  • 400 gr Morötter (skalade och i bitar)
  • 400 gr Palsternacka (skalade och i bitar)
  • 600 gr Potatis (tvättad och i bitar)
  • 1 st Tomat (i skivor)
  • 3 dl Creme fraiche
  • 1,5 dl Äppelmos (gärna inte så söt)
  • 2 krm Äppelcidervinäger
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Rapsolja

Method

Step 1

Blanda färsen med kantareller, vitlök, äggulor, salt och svart peppar, se till att det blandas väl och gör en provstekning för att smaka av

Step 2

Olja in en plåt med lite högre kant, gör en limpa på mitten av plåten med tomatskivorna ovanpå, blanda sedan rotsakerna med lite ötsalt och olja. Lägg dessa runt köttfärslimpan och ställ in allt i ugnen på 200° i ca 40 -45 minuter.

Step 3

Lägg äppelmoset med creme fraich samt äppelcidervinägern i en kastrull och koka upp, smaka av med salt och svartpeppar

Step 4

När grönsaker är mjuka och limpan fått färg är det dags att servera allt, häll upp såsen, skiva upp köttfärslimpan och smaka av rotsakerna med lite salt innan du lägger upp dem.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments (2)

  1. posted by Gunnar Gunnarsson on 8 november, 2012

    Mycket gott och som vanligt enkelt och snabbt att tillaga. Såsen var 5 +!
    Tack Patric!

      Svara
    • posted by Patric on 9 november, 2012

      Tackar! 5+ värmer gött att höra 🙂

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.
-Jens Bang
%d bloggare gillar detta: