Kebab med fläskkött, tomat och avacadosallad, rostade jordnötter och vit sås
2012-09-27- Cuisine: Europa, Internationell
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Kebaben har sitt ursprung i Anatolien i Turkiet där det finns en lång tradition av att servera grillat kött tillsammans med bröd, idag så gjorde jag en variant av kebab med fläskkött som kryddats med lite typiska kryddor från mellanöstern.
Ingredients
- 6 st Pitabröd
- 1 kg Kotlett (delad på mitten och skivad tunt)
- Spiskummin
- Koriander
- Vitlökspulver
- Lökpulver
- Paprika pulver
- Cayenne (lite lite)
- Salt
- 3 dl Creme Fraiche
- 1/4 Gul lök (finhackad)
- 1 - 2 st Vitlöksklyfta (pressad)
- 15 ml Persilja (finhackad)
- Salt
- 1 st Tomat (tärnad)
- 2 st Avacado (tärnad)
- 15 ml Vittvinsvinäger
- 15 ml Olivolja
- Salt
- 150 gr Jordnötter
- 1 st Tomat (skivad)
- 1 st Paprika (strimlad)
- 1 st Gul lök (finhackad)
- 1 st påse Salladsmix
Method
Step 1
Blanda först vita såsen så att den får stå lite.. Häll creme fraichen i en bunke med 1/4 lök, vitlöken och persiljan, blanda ordentligt och låt vila
Step 2
Stek köttet i lite olja och krydda med spiskummin, lökpulver, vitlökspulver, koriander, paprika pulver, lite cayenne och salt.. smak av
Step 3
Blanda 1 st tomat med avacadon, vinäger, olja och salt, vänd försiktigt och smaka av
Step 4
Jordnötterna rostar man i en varm panna utan fett tills dom får färg
Step 5
Lägg upp tomat, paprika, sallad och löken i något trevligt, värm på pitabröden och servera allt tillsammans som plockmat..