Loader

Kebab med fläskkött, tomat och avacadosallad, rostade jordnötter och vit sås

2012-09-27
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Kebaben har sitt ursprung i Anatolien i Turkiet där det finns en lång tradition av att servera grillat kött tillsammans med bröd, idag så gjorde jag en variant av kebab med fläskkött som kryddats med lite typiska kryddor från mellanöstern.

Ingredients

  • 6 st Pitabröd
  • 1 kg Kotlett (delad på mitten och skivad tunt)
  • Spiskummin
  • Koriander
  • Vitlökspulver
  • Lökpulver
  • Paprika pulver
  • Cayenne (lite lite)
  • Salt
  • 3 dl Creme Fraiche
  • 1/4 Gul lök (finhackad)
  • 1 - 2 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • 15 ml Persilja (finhackad)
  • Salt
  • 1 st Tomat (tärnad)
  • 2 st Avacado (tärnad)
  • 15 ml Vittvinsvinäger
  • 15 ml Olivolja
  • Salt
  • 150 gr Jordnötter
  • 1 st Tomat (skivad)
  • 1 st Paprika (strimlad)
  • 1 st Gul lök (finhackad)
  • 1 st påse Salladsmix

Method

Step 1

Blanda först vita såsen så att den får stå lite.. Häll creme fraichen i en bunke med 1/4 lök, vitlöken och persiljan, blanda ordentligt och låt vila

Step 2

Stek köttet i lite olja och krydda med spiskummin, lökpulver, vitlökspulver, koriander, paprika pulver, lite cayenne och salt.. smak av

Step 3

Blanda 1 st tomat med avacadon, vinäger, olja och salt, vänd försiktigt och smaka av

Step 4

Jordnötterna rostar man i en varm panna utan fett tills dom får färg

Step 5

Lägg upp tomat, paprika, sallad och löken i något trevligt, värm på pitabröden och servera allt tillsammans som plockmat..

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: