Loader

Kikärt och morotsbiffar med bakade grönsaker, rostat pumpamos och persiljeolja

2016-12-12
  • Servings: 5
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 50m
  • Ready In: 1:20 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

Sammanträffandet av ett härligt besök av min äldsta son som är vegetarian samtidigt som dottern önskade sig falafel gav upphov till dagens inspiration i recept form, ett härlig veganskt recept med kikärtsbiffar med morötter som serveras med ett lite söt mos på rostad pumpa, bakade grönsaker och en persiljeolja.

Mina bakade grönsaker i ugnen kan du lätt kan byta ut och anpassa till din smak, nöjer man sig med att ha rätten laktovegetarisk så kan man även göra en enkel gräddfilssås till med lite vitlök och örter i till.

Ingredients

  • 4 dl Kikärtor (lägges i blöt i minst 2h)
  • 200 gr Morötter (Skalade)
  • 1 kruka persilja
  • 3 klyftor Vitlök
  • Salt
  • Svart peppar
  • 4 dl Rapsolja
  • 400 gr Pumpa
  • 5 st Mini paprikor
  • 5 st salladslökar
  • 250gr Cocktailtomater på kvist (gör 5 klasar)
  • 200 gr Sugar snaps (Snoppa av ändarna)
  • 1 msk Senap
  • 1 st Lime (juicen)
  • 1 st Kruka persilja
  • 0,5 dl Rapsolja
  • 1 tsk Honung

Method

Step 1

Sätt ugnen på 150°

Step 2

Häll vattnet av kikärtorna och mixa dem med morötter, vitlöken och 1 - 2 msk rapsolja till en färs, hacka persilja från en kruka och ha i, salta och smaka av färsen.

Step 3

ta ur och skala pumpan, tärna den i bitar och lägg den i en ugnsform med lite olja, låt den stå där i ca 30 minuter tills den blivit väldigt mjuk,

Step 4

Ta ut pumpan och lägg den i en skål och mosa den med en gaffel, salta och smaka av, sätt på ett lock och håll lite varm

Step 5

Lägg upp tomat, paprika, sugar snaps och salladslöken på en oljad plåt, ställ in i ugnen och baka i ca 20 - 30 minuter

Step 6

Mixa senap, limejuice, honung och 0,5 dl rapsolja med en kruka persilja, smaka av med lite salt.

Step 7

Forma 10 biffar av färsen (har du en rund stansring kan du trycka ut färsen i en sådan så de blir runda och fina)

Step 8

Värm en panna med rikligt med rapsolja ska vara ca 1 cm i, lägg försiktigt i biffarna (tänk på att oljan är varm) sänk värmen till ca 3/5 och låt de steka i ca 2 minuter på varje sida eller tills de fått gyllenbrun yta, ta upp biffarna och lägg dem på en bit hushållspapper.

Step 9

Montera ihop allt snyggt på fat och servera.. smaklig måltid.

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: