Loader

Klassisk pannbiff med stekt lök

2012-10-31
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En väldigt enkel pannbiff med mycket kött i som stek och körs klart i ugnen, löken steks sedan i pannan för att få lite smak av köttet.

Allt ställs in i ugnen med några tomathalvor för att bli klara, jag serverade lite rostadpotatis till som jag blandade med ruccola för att få lite färg.

Ingredients

  • 100 gr Köttfärs
  • 2 st Lökar (skivad)
  • 3 st Tomater (i halvor)
  • Salt
  • Peppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Blanda färsen med salt och peppar, forma sedan biffar av färsen. (Blöt händerna med kallt vatten så är det lättare)

Step 2

Stek sedan biffarna så att dom får en yta, när dom är klara lägg upp dom i en ugnsform

Step 3

När alla biffarna är färdiga lägg i lite mer olja, lägg sedan i löken i pannan och stek den med salt

Step 4

Lögg den på biffarna sedan och häll lite vatten i pannan som sedan hälls över biffarna

Step 5

Ställ allt i ugnen på 100° i ca 15 - 20 minuter

Step 6

Om man rostar potatis i ugnen till så ställ in pannbiffarna när potatisen börjar bli klar, sänk bara värmen och låt biffarna stå med potatisen i ugnen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    No one is born a great cook, one learns by doing.
    -Julia Child
    %d bloggare gillar detta: