Loader

Klassisk pannbiff med stekt lök

2012-10-31
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En väldigt enkel pannbiff med mycket kött i som stek och körs klart i ugnen, löken steks sedan i pannan för att få lite smak av köttet.

Allt ställs in i ugnen med några tomathalvor för att bli klara, jag serverade lite rostadpotatis till som jag blandade med ruccola för att få lite färg.

Ingredients

  • 100 gr Köttfärs
  • 2 st Lökar (skivad)
  • 3 st Tomater (i halvor)
  • Salt
  • Peppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Blanda färsen med salt och peppar, forma sedan biffar av färsen. (Blöt händerna med kallt vatten så är det lättare)

Step 2

Stek sedan biffarna så att dom får en yta, när dom är klara lägg upp dom i en ugnsform

Step 3

När alla biffarna är färdiga lägg i lite mer olja, lägg sedan i löken i pannan och stek den med salt

Step 4

Lögg den på biffarna sedan och häll lite vatten i pannan som sedan hälls över biffarna

Step 5

Ställ allt i ugnen på 100° i ca 15 - 20 minuter

Step 6

Om man rostar potatis i ugnen till så ställ in pannbiffarna när potatisen börjar bli klar, sänk bara värmen och låt biffarna stå med potatisen i ugnen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
    -George Miller
    %d bloggare gillar detta: