Klassisk pannbiff med stekt lök
2012-10-31- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En väldigt enkel pannbiff med mycket kött i som stek och körs klart i ugnen, löken steks sedan i pannan för att få lite smak av köttet.
Allt ställs in i ugnen med några tomathalvor för att bli klara, jag serverade lite rostadpotatis till som jag blandade med ruccola för att få lite färg.
Ingredients
- 100 gr Köttfärs
- 2 st Lökar (skivad)
- 3 st Tomater (i halvor)
- Salt
- Peppar
- Rapsolja
Method
Step 1
Blanda färsen med salt och peppar, forma sedan biffar av färsen. (Blöt händerna med kallt vatten så är det lättare)
Step 2
Stek sedan biffarna så att dom får en yta, när dom är klara lägg upp dom i en ugnsform
Step 3
När alla biffarna är färdiga lägg i lite mer olja, lägg sedan i löken i pannan och stek den med salt
Step 4
Lögg den på biffarna sedan och häll lite vatten i pannan som sedan hälls över biffarna
Step 5
Ställ allt i ugnen på 100° i ca 15 - 20 minuter
Step 6
Om man rostar potatis i ugnen till så ställ in pannbiffarna när potatisen börjar bli klar, sänk bara värmen och låt biffarna stå med potatisen i ugnen