Klassiskt Elefantöra, riven pepparrot, äggula, tomat- morotssky och en oklassisk bulgursallad
2012-08-13- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Fusion mellan gammalt och nytt samt mellan svenskt, medelhavet och asien, det klassiska elefantörat som består av en utbankad biff som får form och storlek efter ett elefantöra. Till den klassiska pepparroten och äggulan men sedan en läcker sky med tomat och morotsbas, samt den från asien vanliga bulguren som blandas med tomat och salladslök.
Vill man ha det glutenfritt rekomenderar jag rostad potatis till
Ingredients
- 3st Morötter (skalade och i bitar)
- 25 gr Pepparrot (i bitar) + till att riva
- 4 dl Vatten
- 30 ml Tomatpuré
- 4dl Vatten
- Örtsalt
- Peppar
- -----------
- 3 dl Bulgur
- 2 st Tomater (i tärningar)
- 3 st Salladslökar ( i bitar)
- Salt
- ------
- 6st Biffar rejält utbankade (då får dom formen av ett elefant öra) eller lövbiff
- Salt
- Peppar
- Äggula
Method
Step 1
Lägg morötter, pepparroten och tomatpurén i vatten och koka upp, låt det puttra sedan tills grönsakerna är rejält mjuka.
Step 2
Fyll på med vatten så att grönsakerna är täckta hela tiden
Step 3
När det är mjukt mixa med en handmixer och häll över i en ny kastrull genom en finmaskig sil, pressa försiktigt så att så mycket som möjligt går igenom.
Step 4
Koka upp och smaka av med salt och peppar
Step 5
------
Step 6
Koka bulguren efter anvisningar och när den är klar, häller man i tomat och lök och stänger locket för att låta allt vila i minst 5 minuter minuter
Step 7
Salta och servera
Step 8
-------
Step 9
Stek eller grilla elefantörat med salt och peppar på, det går fort och ska bara ligga någon minut/sida
Step 10
När elefantörat ska serveras lägger man lite pepparrot på och sedan äggulan försiktigt ovanpå....