Loader

Klassiskt Elefantöra, riven pepparrot, äggula, tomat- morotssky och en oklassisk bulgursallad

2012-08-13
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 1:05 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Fusion mellan gammalt och nytt samt mellan svenskt, medelhavet och asien, det klassiska elefantörat som består av en utbankad biff som får form och storlek efter ett elefantöra. Till den klassiska pepparroten och äggulan men sedan en läcker sky med tomat och morotsbas, samt den från asien vanliga bulguren som blandas med tomat och salladslök.

Vill man ha det glutenfritt rekomenderar jag rostad potatis till

Ingredients

  • 3st Morötter (skalade och i bitar)
  • 25 gr Pepparrot (i bitar) + till att riva
  • 4 dl Vatten
  • 30 ml Tomatpuré
  • 4dl Vatten
  • Örtsalt
  • Peppar
  • -----------
  • 3 dl Bulgur
  • 2 st Tomater (i tärningar)
  • 3 st Salladslökar ( i bitar)
  • Salt
  • ------
  • 6st Biffar rejält utbankade (då får dom formen av ett elefant öra) eller lövbiff
  • Salt
  • Peppar
  • Äggula

Method

Step 1

Lägg morötter, pepparroten och tomatpurén i vatten och koka upp, låt det puttra sedan tills grönsakerna är rejält mjuka.

Step 2

Fyll på med vatten så att grönsakerna är täckta hela tiden

Step 3

När det är mjukt mixa med en handmixer och häll över i en ny kastrull genom en finmaskig sil, pressa försiktigt så att så mycket som möjligt går igenom.

Step 4

Koka upp och smaka av med salt och peppar

Step 5

------

Step 6

Koka bulguren efter anvisningar och när den är klar, häller man i tomat och lök och stänger locket för att låta allt vila i minst 5 minuter minuter

Step 7

Salta och servera

Step 8

-------

Step 9

Stek eller grilla elefantörat med salt och peppar på, det går fort och ska bara ligga någon minut/sida

Step 10

När elefantörat ska serveras lägger man lite pepparrot på och sedan äggulan försiktigt ovanpå....

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Gud ger oss nötterna, men han knäcker dem inte till oss.
    -HC Andersen
    %d bloggare gillar detta: