Klassiskt Italienskt på svenska med gyllene kantareller, bacon och västerbotten ost
2015-08-26- Servings: 5
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Till hösten hör våra härliga gyllene kantareller som plockas lite överallt i vårt avlånga land, här är en klassisk Italiensk rätt med sin enkelhet som förgylls med det svenskaste råvarorna.
Ingredients
- 500 gr Pasta
- 250 gr Kantareller (rensade & tvättade)
- 1 st liten Rödlök (hackad)
- 2 kvistar Rosmarin
- Smör
- 140 gr Bacon (tärnat)
- Svartpeppar
- 80 gr Västerbottenost (riven)
- salt
- Svartpeppar
Method
Step 1
Sätt på rikligt saltat pasta vatten
Step 2
Låt kantarellerna gärna vara hela om de inte är väldigt stora, jag tycker att det är trevligt när man ser att det är kantareller. Värm upp en panna och lägg i kantarellerna vänd och stek dem tills all vätska är ute ur kantarellerna och pannan börjar bli torr.
Step 3
Lägg i en rejäl smörklick med kantarellerna tillsammans med bacon, löken och rosmarinkvistarna, stek kantarellerna tills de får en gyllene stekyta, ställ dem lite åt sidan och håll värmen.
Step 4
Lägg i pastan i vattnet och koka den enligt anvisningarna på förpackningen
Step 5
När pastan är klar häll av vattnet och vänd försiktigt i salt och svartpeppar
Step 6
Ta ur rosmarinen ur kantarellerna och vänd i dem försiktigt i pastan tillsammans med Västerbotten osten, smaka av och servera sedan rykande varmt.