Loader

Klassiskt Italienskt på svenska med gyllene kantareller, bacon och västerbotten ost

2015-08-26
  • Servings: 5
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Till hösten hör våra härliga gyllene kantareller som plockas lite överallt i vårt avlånga land, här är en klassisk Italiensk rätt med sin enkelhet som förgylls med det svenskaste råvarorna.

Ingredients

  • 500 gr Pasta
  • 250 gr Kantareller (rensade & tvättade)
  • 1 st liten Rödlök (hackad)
  • 2 kvistar Rosmarin
  • Smör
  • 140 gr Bacon (tärnat)
  • Svartpeppar
  • 80 gr Västerbottenost (riven)
  • salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Sätt på rikligt saltat pasta vatten

Step 2

Låt kantarellerna gärna vara hela om de inte är väldigt stora, jag tycker att det är trevligt när man ser att det är kantareller. Värm upp en panna och lägg i kantarellerna vänd och stek dem tills all vätska är ute ur kantarellerna och pannan börjar bli torr.

Step 3

Lägg i en rejäl smörklick med kantarellerna tillsammans med bacon, löken och rosmarinkvistarna, stek kantarellerna tills de får en gyllene stekyta, ställ dem lite åt sidan och håll värmen.

Step 4

Lägg i pastan i vattnet och koka den enligt anvisningarna på förpackningen

Step 5

När pastan är klar häll av vattnet och vänd försiktigt i salt och svartpeppar

Step 6

Ta ur rosmarinen ur kantarellerna och vänd i dem försiktigt i pastan tillsammans med Västerbotten osten, smaka av och servera sedan rykande varmt.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: