Loader

Korvgryta med trattkantareller och äpple serverat med ugnsrostad rättika och potatis

2013-01-23
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Efter helgens avfrostning av frysen så hittade jag lite trevliga trattkantareller som fick träffa falukorven i en gryta, till det så serverade jag ugnsrostad rättika och potatis samt lite lök.

En trevlig vinterrätt där trattkantarellerna får lite hjälp av äpple och rosmarin i grytan, rättikan som man ofta äter kall passar också kanon som rostad med potatisen och lite lök.

Ingredients

  • 800 gr Falukorv (i halvmånar)
  • 100 gr Trattkantareller (förvällda)
  • 1 st Rött äpple (i tärningar)
  • 3 dl Creme fraiche
  • 15 ml Kalvfond
  • Rosmarin
  • Salt
  • Svart peppar
  • 600 gr Potatis (tvättad i bitar)
  • 300 gr Rättika (skalad i bitar)
  • 1 st Gul lök (i bitar)
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt på ugnen på 225° och lägg potatis, rättika samt löken på en plåt, ställ in den i ugnen i ca 35 - 45 minuter

Step 2

Stek falukorven ordentligt i en panna, när den fått färg lägg i trattkantarellerna och äpplena i pannan och låt det bli varmt

Step 3

Häll i creme fraiche och fonden med rosmarin och låt det koka upp, smaka av med salt samt svartpeppar

Step 4

Ta ut rotsakerna och häll på lite olja samt salt, vänd allt försiktigt och servera med falukorven..

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
    -Carl Hammarén
    %d bloggare gillar detta: