Korvgryta med trattkantareller och äpple serverat med ugnsrostad rättika och potatis
2013-01-23- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Efter helgens avfrostning av frysen så hittade jag lite trevliga trattkantareller som fick träffa falukorven i en gryta, till det så serverade jag ugnsrostad rättika och potatis samt lite lök.
En trevlig vinterrätt där trattkantarellerna får lite hjälp av äpple och rosmarin i grytan, rättikan som man ofta äter kall passar också kanon som rostad med potatisen och lite lök.
Ingredients
- 800 gr Falukorv (i halvmånar)
- 100 gr Trattkantareller (förvällda)
- 1 st Rött äpple (i tärningar)
- 3 dl Creme fraiche
- 15 ml Kalvfond
- Rosmarin
- Salt
- Svart peppar
- 600 gr Potatis (tvättad i bitar)
- 300 gr Rättika (skalad i bitar)
- 1 st Gul lök (i bitar)
- Rapsolja
Method
Step 1
Sätt på ugnen på 225° och lägg potatis, rättika samt löken på en plåt, ställ in den i ugnen i ca 35 - 45 minuter
Step 2
Stek falukorven ordentligt i en panna, när den fått färg lägg i trattkantarellerna och äpplena i pannan och låt det bli varmt
Step 3
Häll i creme fraiche och fonden med rosmarin och låt det koka upp, smaka av med salt samt svartpeppar
Step 4
Ta ut rotsakerna och häll på lite olja samt salt, vänd allt försiktigt och servera med falukorven..