Loader

Köttfärslimpa i grillen med tomatbakad färskpotatis

2012-05-29
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 50m
  • Ready In: 1:20 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så var det dags för ett nytt köttfärsexperiment i grillen när jag testade att göra köttfärslimpa, jag gör som vanligt en lite mera smakrik köttfärslimpa med lite mexikanska smaker. Köttfärslimpan får bli limpor som jag lägger på en liten gjutjärnspanna, och som sedan grillas på indirekt värme under locket i minst 50minuter. Till den så ställer jag samtidigt in en skål med härlig färskpotatis som jag kokat, den blandar jag med med tomat, olja och salt. När allt börjar bli klart så är det dags att grilla lite på direktvärme, det är lite olika grönsaker som passar till maten och för mig vart det idag lite paprika och lök.

Gör i ordning grillen med glöd på två sidor och inget i mitten, sätt på locket och låt det bli varmt.

Tomatbakad färskpotatis

– 800gram Färskpotatis kokad
– 3st Tomater tärnad
– 15ml Vittvinsvinäger
– 15ml Olivolja
– Flingsalt
– Svart peppar

1. Blanda färskpotatisen med tomaten
2. Häll på olja och vinäger
3. Krydda med salt och svart peppar och vänd allt försiktigt
4. Ställ det i mitten på grillen och låt det stå där i 50 minuter med köttfärslimpan enligt anvisning nedan.

Köttfärslimpa i grillen

– 1kg Blandfärs
– 1st Gul lök hackad
– 3st Vitlöksklyftor pressade
– 10ml Rapsolja
– Örtsalt
– Svartpeppar
– Spiskummin
– Paprika pulver
– Chilipulver
– Flytande honung

1. Blanda färsen med olja, vitlök och gula löken, krydda med kryddorna efter smak.
2. Provstek och smaka av
3. Gör 4st mindre köttfärslimpor och lägg dom i en mindre gjutjärnspanna/form, häll i ca 3msk vatten i botten på pannan och ringla lite honung över köttfärslimpan.
4. Ställ den med potatisen i mitten på grillen och sätt på locket och låt det vara på i  50minuter, då lyfter man av locket och grillar grönsaker till sedan är det bara att servera med skyn i pannan.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
    -Ernst Kirchsteiger
    %d bloggare gillar detta: