Loader

Köttfärssås på kökschefens sätt

2012-09-11
  • Servings: 6
  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:25 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Personligen så tycker jag att en köttfärssås ska vara lite grov och mustig i smaken, jag använder aldrig ketchup i för jag tycker att det blir gärna lite för sött.

Har jag lite bråttom som idag så använder jag krossade tomater, annars så tärnar jag gärna tomater själv, jag undviker även att ha i morötter då jag förknippar det med den som jag fick i skolan där man spädde ut med morötter

Tänk på: En köttfärssås ska få lite tid att koka ihop så räkna med ca 45 minuter till 1 timme minst att göra den.

Ingredients

  • 1 kg köttfärs
  • 2 st små Gula lökar (hackade)
  • 0,5 - 1st Vitlök lite efter smak (pressad)
  • 500g tomater eller motsvarande krossade (tärnade)
  • 20 ml Tomatpuré
  • 0,5 l Vatten
  • 0,5 dl Balsam vinäger, kan bytas ut möt rött vin
  • 1,5msk Socker
  • Några Basilika blad
  • Svart peppar
  • Salt
  • Vill man ha lite styrka så kan man ha i lite Chili
  • Rapsolja

Method

Step 1

Stek löken i olja i en gryta som räcker hela rätten, när löken mjuknar så i med färsen försök att steka så att den inte faller isär för mycket så att du får lite "bitar" i

Step 2

När färsen börjar bli klar lägger man i tomatpurén och låter den fräsa med lite krydda med lite salt och svartpeppar

Step 3

När det fräst lite häller man i vinäger, socker, vatten och tomat till sist så toppar du med några basilika blad, låt allt puttra ihop i minst 45 minuter

Step 4

När det återstår en kvart lägger man i pastan i vattnet köttfärssåsen är inte redd utan den tjocknar till när man kokar den, blir den för tjock så häller man i vatten

Step 5

När man anser att tjocker har rätt konsistens så smakar man av med salt och svartpeppar

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Korvgubbes problembarn: vurstingar.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: