Kräftpasta med ugnsbakad lax, tomat och parmesan
2012-09-09- Cuisine: Internationell
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Idag så plockade jag fram lite lax som jag hade i frysen som bestod av puts från när jag jämnar till kanterna på filén och portionsbitar, det är perfekt att spara till olika grytor och pastarätter. Nu så vart dom till en pasta som jag använder min kräftfond i samt ugnsbakar laxen med lite godsaker, en snabb rätt som ändå smakar lite lyxigt såhär på söndagskvällen.
Ingredients
- 600 gr Laxfilé (i större tärningar)
- 2 st Tomater (tärnad)
- 1/2 st Citron (i bitar)
- 1 dl Parmesan (finriven)
- 2 dl Kräft fond / eller 2 dl vatten och hummerfond
- 5 ml Vittvinsvinäger
- 4 ml Maizena
- Körvel
- 1 pkt Pasta
- Salt
- Svart peppar
- Rapsolja
Method
Step 1
Sätt ugnen på 160° och sätt på pasta vatten, koka sedan pastan enligt anvisningaran.
Step 2
Häll lite olja på en plåt, lägg sedan på laxen, tomaterna samt citronen på och salta, peppra och strö parmesanen över, ställ plåten i ugnen i ca 20 minuter
Step 3
Häll upp fonden och vinäger i en kastrull och koka upp lite, red sedan av med maizena utrört i lite vatten och koka upp igen och ha i lite körvel
Step 4
Smaka av såsen och häll den på pastan när vattnet är avhällt, låt det gärna dra lite sedan
Step 5
När laxen är klar lägger man upp pastan på ett fat och lägger fisk, tomat och citron ovanpå allt, servera med körvel lite på toppen