Loader

Kräftpasta med ugnsbakad lax, tomat och parmesan

2012-09-09
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så plockade jag fram lite lax som jag hade i frysen som bestod av puts från när jag jämnar till kanterna på filén och portionsbitar, det är perfekt att spara till olika grytor och pastarätter. Nu så vart dom till en pasta som jag använder min kräftfond i samt ugnsbakar laxen med lite godsaker, en snabb rätt som ändå smakar lite lyxigt såhär på söndagskvällen.

Receptet på kräftfonden

Ingredients

  • 600 gr Laxfilé (i större tärningar)
  • 2 st Tomater (tärnad)
  • 1/2 st Citron (i bitar)
  • 1 dl Parmesan (finriven)
  • 2 dl Kräft fond / eller 2 dl vatten och hummerfond
  • 5 ml Vittvinsvinäger
  • 4 ml Maizena
  • Körvel
  • 1 pkt Pasta
  • Salt
  • Svart peppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt ugnen på 160° och sätt på pasta vatten, koka sedan pastan enligt anvisningaran.

Step 2

Häll lite olja på en plåt, lägg sedan på laxen, tomaterna samt citronen på och salta, peppra och strö parmesanen över, ställ plåten i ugnen i ca 20 minuter

Step 3

Häll upp fonden och vinäger i en kastrull och koka upp lite, red sedan av med maizena utrört i lite vatten och koka upp igen och ha i lite körvel

Step 4

Smaka av såsen och häll den på pastan när vattnet är avhällt, låt det gärna dra lite sedan

Step 5

När laxen är klar lägger man upp pastan på ett fat och lägger fisk, tomat och citron ovanpå allt, servera med körvel lite på toppen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
    -George Miller
    %d bloggare gillar detta: