Krämig Fettuccine med citron, parmesan och salvia till vinkokta musslor
2015-11-03- Cuisine: Italien, Medelhavet
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 55m
Related Recipes:
Fick ett trevligt paket med pasta från Italienska Delverde som en vän importerar direkt från Italien, den exklusivare och goda pastan har längre torktid och är gjord med vatten från egen källa två faktorer som ger den mer karaktär och smak.
För att framhäva den goda pastan så gjorde jag det väldigt enkelt med en läcker krämig och syrlig pasta med sältan av parmesanost som jobbar, till pastan kokar vi ett par nät blåmusslor i vitt vin med smak av fänkål, tomat och heta toner från chili samt vitlök.
Ingredients
- 1 pkt Fettuccine
- 1,5 dl Grädde
- 1 näve salvia (strimlad)
- 1/2 Citron (juicen)
- 1 - 2 dl Parmesan (riven)
- Svart peppar
- 2/3 fl Vitt vin
- 5 dl Vatten
- 1 st Gul lök (tärnad)
- 1/2 Fänkål (tärnad)
- 1 st Chili (tärnad)
- 3 st Vitlöksklyftor (tärnad)
- 1 st Morot (tärnad)
- 2 msk Tomatpuré
- 2 nät Blåmusslor
- Salt
- Olivolja
Method
Step 1
Sätt på pastavattnet som ska vara saltat så det smakar medelhavet 🙂
Step 2
Börja fräsa lök, fänkål, morot och vitlök i lite olivolja, när det mjuknat lägg i tomatpurén samt chili och fräs lite till.
Step 3
Slå på vin och vatten och låt allt koka upp och puttra i 5 minuter
Step 4
Blanda grädden med citron och salvian samt lite svart peppar
Step 5
Lägg musslorna i vin och grönsakskastrullen och låt dessa koka i någon minut tills de öppnar sig.
Step 6
Lägg i pastan i vattnet som ska kokas så de nästan är klart, häll av vattnet och slå på grädd blandningen. Låt det puttra klart till pastan är färdig, ta bort från värmen och häll i parmesanosten vänd försiktigt och smaka av med salt och svart peppar
Step 7
Ta ur musslorna ur kastrullen och lägg upp på ett fat, häll upp pastan och garnera med ett par salvia blad och några varv med svartpepparkvarnen. Smaklig måltid