Loader

Krämig pasta penne med kyckling, parmesan, basilika och oliver

2012-08-15
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så har v farit runt i ett försök att ordna en 18:års present till ena sonen, middagen kom av sig och plötsligt är klockan för mycket. Så en snabb pasta rätt var det ända rätta, för att få tillbaka energin för kvällens uppgifter.

Ingredients

  • 1 pkt Pasta penne
  • 5 st Kycklingfiléer (skuren)
  • 5 st Salladslökar (i bitar)
  • 2 st Tomater (tärnad)
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressad)
  • 2 dl Grädde
  • 5 ml Vittvinsvinäger
  • 1 dl Parmesanost (riven)
  • 10 ml Färsk basilika (hackad)
  • Svart peppar
  • Örtsalt
  • Rapsolja
  • 300 gr Gröna oliver med eller utan pimento

Method

Step 1

Koka pastan enligt paketet och häll av vattnet när den är klar, slå på lite olja och salta väl

Step 2

Stek kycklingen nästan färdig i lite olja, lägg sedan med salladslök och vitlöken lite innan man lägger med tomaten och passar på att krydda lite med salt och peppar

Step 3

Sedan slå man på grädden samt vinäger och låter det puttra tills såsen tjocknat lite

Step 4

Avsluta med att hälla i parmesan och basilikan för att sedan smaka av allt

Step 5

Slå ihop såsen med pastan och vänd försiktigt allt, smaka av och servera med oliverna på toppen tillsamans med lite extra parmesan, svart peppar och basilika..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
    -George Miller
    %d bloggare gillar detta: