Krämig pasta penne med kyckling, parmesan, basilika och oliver
2012-08-15- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Idag så har v farit runt i ett försök att ordna en 18:års present till ena sonen, middagen kom av sig och plötsligt är klockan för mycket. Så en snabb pasta rätt var det ända rätta, för att få tillbaka energin för kvällens uppgifter.
Ingredients
- 1 pkt Pasta penne
- 5 st Kycklingfiléer (skuren)
- 5 st Salladslökar (i bitar)
- 2 st Tomater (tärnad)
- 3 st Vitlöksklyftor (pressad)
- 2 dl Grädde
- 5 ml Vittvinsvinäger
- 1 dl Parmesanost (riven)
- 10 ml Färsk basilika (hackad)
- Svart peppar
- Örtsalt
- Rapsolja
- 300 gr Gröna oliver med eller utan pimento
Method
Step 1
Koka pastan enligt paketet och häll av vattnet när den är klar, slå på lite olja och salta väl
Step 2
Stek kycklingen nästan färdig i lite olja, lägg sedan med salladslök och vitlöken lite innan man lägger med tomaten och passar på att krydda lite med salt och peppar
Step 3
Sedan slå man på grädden samt vinäger och låter det puttra tills såsen tjocknat lite
Step 4
Avsluta med att hälla i parmesan och basilikan för att sedan smaka av allt
Step 5
Slå ihop såsen med pastan och vänd försiktigt allt, smaka av och servera med oliverna på toppen tillsamans med lite extra parmesan, svart peppar och basilika..