Krämig potatis och broccolisoppa med fetaost och små plommontomater
2014-11-02- Cuisine: Internationell
- Course: Förrätt, Huvudrätt, Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 25m
- Ready In: 40m
Related Recipes:
Soppa är väldigt gott och inte alls så svårt som många tror, här är en läcker variant med potatis och broccoli samt lite tillbehör. Servera gärna lite gott hårt bröd till med en smarrig ost på, soppan går utmärkt att göra i förväg och värma på när det är dags.
Ingredients
- 500 gr Potatis (skalad & tärnad)
- 1 st Broccolihuvud
- 3 st Salladslökar (i bitar)
- 2 st Vitlöksklyftor (i bitar)
- 3 l vatten
- 3 tärningar Grönsaksbuljong
- 2,5 dl Creme fraiche
- Salt
- Vitpeppar
- 1 ask Plommoncherrytomater (halvor)
- 150 gr fetaost (smulad)
Method
Step 1
Häll upp vattnet i en kastrull och lägg i bujongtärningarna, potatisen, salladslöken, vitlöksklyftor, av broccolin tar du bort de översta buketterna och tärnar i resten i grytan.
Step 2
Låt det sedan koka i ca 20 minuter tills potatisen mjuknat, mixa sedan allt ordentligt och avsluta med att ha i creme fraiche och mixa allt slätt.
Step 3
Smaka av med salt och peppar och låt soppan få ett sista uppkok
Step 4
Koka upp lite saltat vatten till broccolibuketterna, när det kokkar lägg i dem tänk på att det går fort och ska bara koka i någon minut
Step 5
Häll i broccolibuketterna i soppan och servera den med de rumsvarma tomaterna och fetaosten