Loader

Lågtempstekt rimmat sidfläsk med en härligt krämig tomatpasta

2014-03-08
  • Servings: 4
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 9:00 h
  • Ready In: 9:30 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

För mig står det Italienska köket för den enkla okomplicerade matlagningen med rena smaker, här är ett recept med min tolkning av just denna matlagning.

Rimmat sidfläsk som i 9 timmar steks i ugnen på låg temperatur för att bli saftigt och mört, till detta en fettuccine som dragit med en gräddig tomatsås mmm…

Ingredients

  • 2 st bitar rimmat sidfläsk a´500 gr
  • 2 st Morötter (slantade i en cm skivor)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • Färsk timjan
  • Svartpeppar
  • 3 dl Grädde
  • 2 st Tomater (fint hackade)
  • 1 st Kyckling buljong tärning
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • Parmesan (hyvlad)
  • 300 gr Färsk Fettuccine
  • Salt
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt ugnen på 80° och lägg sidfläsket i en ugnsform med svålen uppåt, skär skåror i ett rutmönster, lägg morötterna och löken runt om med en näve med timjan, ställ in formen som ska stå i minst 9 timmar.

Step 2

När sidfläsket stått i ugnen i ca 7,5 timme häll all grädde runt om köttet och låt det sedan stå i ugnen igen.

Step 3

När sidfläsket börjar bli klart sätt på pastavattnet som ska vara rikligt saltat

Step 4

Fräs tomaterna med vitlöken och lite olja i en kastrull, ta ut köttet från ugnen och ta ur det ur formen med timjan, häll grädden med grönsakerna ner i pannan med tomaterna och lägg i buljongtärningen, låt det puttra i några minuter,

Step 5

Köttet ställer du in i ugnen igen, såsen ska puttra tills den är krämig, smaka sedan av den med salt och svartpeppar

Step 6

Koka pastan och när den är klar häll av vattnet ordentligt, häll den krämiga tomatsåsen över pastan och låt det dra i någon minut.

Step 7

Skiva sidfläsket och servera det med pastan som toppas med parmesan och svart peppar

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: