Lågtempstekt rimmat sidfläsk med en härligt krämig tomatpasta
2014-03-08- Servings: 4
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 9:00 h
- Ready In: 9:30 h
Related Recipes:
För mig står det Italienska köket för den enkla okomplicerade matlagningen med rena smaker, här är ett recept med min tolkning av just denna matlagning.
Rimmat sidfläsk som i 9 timmar steks i ugnen på låg temperatur för att bli saftigt och mört, till detta en fettuccine som dragit med en gräddig tomatsås mmm…
Ingredients
- 2 st bitar rimmat sidfläsk a´500 gr
- 2 st Morötter (slantade i en cm skivor)
- 1 st Gul lök (klyftad)
- Färsk timjan
- Svartpeppar
- 3 dl Grädde
- 2 st Tomater (fint hackade)
- 1 st Kyckling buljong tärning
- 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
- Parmesan (hyvlad)
- 300 gr Färsk Fettuccine
- Salt
- Rapsolja
Method
Step 1
Sätt ugnen på 80° och lägg sidfläsket i en ugnsform med svålen uppåt, skär skåror i ett rutmönster, lägg morötterna och löken runt om med en näve med timjan, ställ in formen som ska stå i minst 9 timmar.
Step 2
När sidfläsket stått i ugnen i ca 7,5 timme häll all grädde runt om köttet och låt det sedan stå i ugnen igen.
Step 3
När sidfläsket börjar bli klart sätt på pastavattnet som ska vara rikligt saltat
Step 4
Fräs tomaterna med vitlöken och lite olja i en kastrull, ta ut köttet från ugnen och ta ur det ur formen med timjan, häll grädden med grönsakerna ner i pannan med tomaterna och lägg i buljongtärningen, låt det puttra i några minuter,
Step 5
Köttet ställer du in i ugnen igen, såsen ska puttra tills den är krämig, smaka sedan av den med salt och svartpeppar
Step 6
Koka pastan och när den är klar häll av vattnet ordentligt, häll den krämiga tomatsåsen över pastan och låt det dra i någon minut.
Step 7
Skiva sidfläsket och servera det med pastan som toppas med parmesan och svart peppar