Loader

Kryddig grillad kycklingfilé med sallad på hel bulgur med rostade grönsaker och nektarin samt tomat & chiliyoghurt

2014-07-29
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 50m
  • Ready In: 1:10 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Vad händer om man blandar lite svensk kyckling med mexikanska kryddor och tillbehör från mellanöstern?

Det har jag gjort här med kycklingen som är svensk och kryddats med mexikanska kryddor, till den härlig hel bulgur med rostade grönsaker och nektariner samt en härlig salsa med chili och tomat samt färsk koriander.

Ingredients

  • 6 st Svensk Kycklingfilé
  • 2 dl Tomat ketchup
  • 1 dl Vatten
  • 0,5 dl mexikansk/taco -krydda
  • 4 st Tomater (tärnade)
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 2 cm Röd chili (hackad)
  • 2 st Vitlöksklyftor (hackad)
  • 1 dl Koriander (hackad)
  • 4 dl Yoghurt tjock
  • 2 msk Vittvinsvinäger
  • 2 msk Flytande honung
  • Svart peppar
  • Salt
  • 3 dl Hel Bulgur
  • 1 st Schalottenlök (tunt skuren i halvmåneform)
  • 2 st Grönsaksbuljongtärningar
  • 200 gr Champinjoner (delade i klyftor)
  • 1 st Gul paprika (i bitar)
  • 1 st Röd paprika (i bitar)
  • 200 gr Sockerärtor (snoppade och delade i 3 bitar)
  • 2 st Nektariner (utan kärna & tärnade)
  • 3 msk Rödvinsvinäger
  • 3 msk Rapsolja
  • 1 näve Sallads mix

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200°, tänd grillen och börja koka bulguren enligt anvisningarna men blanda även i schalottenlöken och buljongtärningarna, när bulguren är klar låt den bli lite mer rumstempererad.

Step 2

Blanda ketchup, vatten, mexikansk/taco -krydda ordentligt, lägg i kycklingen som får dra lite i marinaden.

Step 3

Sätt in champinjoner och paprikan i ugnen i ca 20 minuter eller tills de får lite färg.

Step 4

Blanda tomat, vittvinsvinäger, flytande honung, gul lök, chili, vitlök och koriander ordentligt med yoghurten och smaka av med salt samt svart peppar, låt det dra lite

Step 5

Blanda sedan ihop sockerärtor, nektarinerna, rödvinsvinäger samt rapsoljan, när champinjoner och paprikan är klara i ugnen blanda i även dem.

Step 6

Blanda i bulguren när den är rumstempererad och vänd även i salladsbladen, smaka av med salt och svartpeppar

Step 7

Grilla kycklingen vänd ofta och pensla på marinad när du vänder.

Step 8

När kycklingen är klar är det bara att lägga upp snyggt och servera kvällens multiinfluerade rätt.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , Ingredients: ,

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Osten fullbordar en god middag, men den kan också uppväga en dålig.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: