Kryddig kyckling med sesamwokade grönsaker och en lime – kokossås
2014-02-22- Cuisine: Internationell
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En saftig kycklingklubba som kryddas rejält med en egen kryddblandning, till detta grönsaker som wokas läckert med sesamolja så att potatis och ris är överflödigt.
Ingredients
- 6 st Kycklingklubbor
- 15 ml Vitlökspulver
- 15 ml lökpulver
- 30 ml Grillkrydda
- Chilipulver efter smak
- 0,5 dl rapsolja
- Tabasco efter smak
- 15 ml Muskavado socker
- 400 gr Kokosmjölk
- 2 tärningar kyckling buljong
- 1 st Lime
- 200 gr Morötter (slantade)
- 1 st Gul lök (klyftad)
- 150 gr Champinjoner (delade)
- 200 gr Blomkål ( i buketter)
- 1 st Snackpaprika (skivad)
- Rapsolja
- Sesamolja
- 30 ml Sesamfrö
Method
Step 1
Sätt ugnen på 180°
Step 2
Blanda ihop vitlökspulver, lökpulver, grillkrydda, muskavado socker med chilipulver efter smak, slå på olja och blanda väl avsluta med lite tabasco efter smak 🙂
Step 3
Vänd kycklingen i kryddblandningen och lägg upp den i en ugnsform med skinsidan uppåt, pensla sedan på resten av blandningen på kycklingen.
Step 4
Ställ in formen med kycklingen i ugnen och låt den bli klar i ca 45 minuter, den ska nå en innertemperatur av 82° vid benet
Step 5
Blanda kokosmjölken med buljongtärningarna och pressa i juicen från limen i en kastrull, koka upp och låt det puttra i 8 - 10 minuter, smaka av med salt
Step 6
Värm upp en stor panna eller wok, ha i rapsolja och låt det bli varmt, lägg i morötter och lök och fräs lite fortsätt med blomkål vänd lite och låt det få färg, lägg i paprika och champinjoner fräs och slå på lite sesamolja samt sesamfrön smaka av med salt
Step 7
Servera sedan den läckra kycklingen med de wokade grönsakerna, såsen och salladsmixen.