Kryddiga paprikabiffar på grillen med en myntadoftande tomatsalsa med svarta bönor
2015-07-15- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Idag inspereras vi av maten från länderna på balkanhalvön som ofta benämns som rejäl och mustig, i detta recept bjuds vi på en rejält paprikakryddad nötfärsjärpe som serveras med en härlig tomatsalsa med svarta bönor och lite mynta
Balkan halvöns namn kommer från turkiskans balkan för ”berg”
Ingredients
- 700 gr Nötfärs
- 1 st Röd paprika (fint hackad)
- 1 msk Vitlökspulver
- 2 msk Tomatpuré
- 200 gr Svarta bönor (kokta)
- 1 brk Krossad tomat (bra sort)
- 1 st Gul lök (hackad)
- 2 st Vitlöksklyftor (hackade)
- 2 msk Tomatpuré
- 1/2 Röd chili (tunnt strimlad)
- 2 msk Myntablad (strimlade)
- 1,5 dl Vatten
- 700 gr Små potatisar (delade)
- Rapsolja
- Svartpeppar
- Salt
- Fefferoni som tillbehör
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200° och tänd grillen
Step 2
Lägg den krossade tomaten, vatten, lök, vitlök, chili och 2 msk tomatpuré i en kastrull, låt allt reducera ner till hälften.
Step 3
Under tiden lägg potatisen på en plåt och blanda med lite rapsolja, ställ den i ugnen ca 25 - 30 minuter tills den fått färg.
Step 4
Lägg färsen i en bunke och blanda den med paprikan, 2 msk tomatpuré, vitlökspulver, salt och svartpeppar.
Step 5
Blanda ordentligt och forma färsen till små avlånga järpar, grilla sedan försiktigt runt om.
Step 6
När det är klart skölj av svarta bönorna i och häll dem i tomatsalsan, smaka av med salt och vänd i myntan
Step 7
Ta ut potatisen salta och vänd försiktigt, lägg upp på fat.
Step 8
Varva biffarnna med fefferoni på ett fat och toppa med mynta, lägg upp salsan och servera allt tillsammans.