Kryddpanerad fläskkotlett med ett citrondoftande basilikasmör och rostad potatis med paprika och lök.
2014-08-23- Cuisine: Internationell
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Med svensk kotlett från Nibble gård så vart dagens recept en härligt krispig schnitzel med en panad med sesamfrö och valmofrö, till detta ett friskt smör som kryddats med basilika och citron samt rostad potatis förgylld med paprika och rödlök.
Ingredients
- 4 st Skivor benfri svensk fläskkotlett (ca 130 gr st)
- 2 dl Ströbröd
- 2 dl Vetemjöl
- 3 st Ägg
- 1 msk Valmofrö
- 1 msk Sesamfrön
- 150 gr smör (rumstempererat)
- 2 msk Basilika färsk (hackad)
- 1 st Citron
- 2 vitlöksklyftor (pressade)
- 900 gr Potatis små delikatess
- 2 st Snacks paprikor (skivade 2 cm skivor)
- 1 - 2 Rödlök (klyftade)
- Salt
- Svartpeppar
- Rapsolja
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200°
Step 2
Blanda smöret med vitlök, basilikan och finriv i skalet från halva citronen samt pressa juicen ur halvan i smöret.
Step 3
Blanda väl och smaka av med salt och lite peppar, ställ inte i kylen utan låt smöret stå framme i rumstemperatur.
Step 4
Lägg potatisen på en plåt med lite olja, lägg på lök och paprika och vänd allt ordentligt.
Step 5
Ställ plåten i ugnen i ca 25 minuter
Step 6
Blanda valmofrö och sesamfrö i en bunke, lägg sedan mjölet i en med salt och peppar samt äggen i en.
Step 7
Banka ut kotletterna så de blir ca 1 - 0,5 cm tjocka
Step 8
När det återstår 10 minuter på potatisen värm en panna med smör samt lite rapsolja på medelvärme
Step 9
Vänd kotletten i vetemjöl sedan ägget och sist ströbrödet, lägg sedan kotletten i pannan och låt den få färg i ca 2 minuter på varje sida.
Step 10
När kotletterna är stekta och potatisen klar, lägg upp allt snyggt och servera med den halva citron skivad och smöret garnerat med en basilikakvist.