Loader

Kyckling piccata med fyllig tomatsås och baconfräst zucchini

2012-09-07
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:30 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag vart jag så där sugen på en god tomatsås med ris och första tanken var piccata, sagt och gjort jag satsade på en smarrig kyckling piccata. Ett sms gick iväg till äldsta grabben att köpa kycklingfilé och bacon på vägen hem, samtidigt som jag började förbereda mig för middagen så långt det gick.

Roligt att veta: Piccata är egentligen inte en rätt utan metoden att laga mat med kött som skivats och täckts för att sedan sauteras och serveras i såsen, i det Italienska orginalet så använder man framför allt kalv men i U.S.A så den mest vanliga varianten en kyckling piccata.

Ingredients

  • 6 st kycklingfiléer
  • 2 dl Vetemjöl
  • 1 dl Parmesan (finriven)
  • Salt
  • Svart peppar
  • Lökpulver
  • 4 st Tomater (i bitar)
  • 1 st Gul lök (i bitar)
  • 1 dl Tomatpure
  • 1,5 l Vatten
  • 2 ml Flytand Honung
  • 1 pkt Bacon (i bitar)
  • 1 st Zucchini
  • 1 st Lime (i 6 klyftor)
  • 6 portioner Basmatiris kokat enl pkt
  • Rapsolja

Method

Step 1

Börja med att fräsa hälften av baconet, löken och tomaterna, lägg sedan i tomatpuré och fräs så att det får lite färg.

Step 2

Slå på vattnet och låt det sedan puttra tills det är ca 5dl kvar i grytan,

Step 3

Medans det puttrar delar man kycklingen nästan igenom längs med, lägg den mellan smörpapper och banka den lite med hjälp av en liten kastrull.. Börja även koka riset

Step 4

Blanda mjölet med parmesan, salt, peppar och lökpulver, panera sedan kycklingfiléerna i blandningen

Step 5

Samtidigt så mixar du såsen och häller den genom en sil tillbaka i kastrullen och låter den koka ihop lite smaka av med salt och svartpeppar

Step 6

Stek nu kycklingen i rikligt med rapsolja, när den fått färg lägg den på en plåt med en lime klyfta pressad över och ställ den i ugnen på 100° i ca 10minuter

Step 7

Börja sedan med att steka resterande baconet med zucchinin i rapsolja, när det är gjort är det klart att servera allt tillsamans..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Att äta är magens behov, att dricka är själens.
    -Claude Tillier
    %d bloggare gillar detta: