Kyckling piccata med fyllig tomatsås och baconfräst zucchini
2012-09-07- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 60m
- Ready In: 1:30 h
Related Recipes:
Idag vart jag så där sugen på en god tomatsås med ris och första tanken var piccata, sagt och gjort jag satsade på en smarrig kyckling piccata. Ett sms gick iväg till äldsta grabben att köpa kycklingfilé och bacon på vägen hem, samtidigt som jag började förbereda mig för middagen så långt det gick.
Roligt att veta: Piccata är egentligen inte en rätt utan metoden att laga mat med kött som skivats och täckts för att sedan sauteras och serveras i såsen, i det Italienska orginalet så använder man framför allt kalv men i U.S.A så den mest vanliga varianten en kyckling piccata.
Ingredients
- 6 st kycklingfiléer
- 2 dl Vetemjöl
- 1 dl Parmesan (finriven)
- Salt
- Svart peppar
- Lökpulver
- 4 st Tomater (i bitar)
- 1 st Gul lök (i bitar)
- 1 dl Tomatpure
- 1,5 l Vatten
- 2 ml Flytand Honung
- 1 pkt Bacon (i bitar)
- 1 st Zucchini
- 1 st Lime (i 6 klyftor)
- 6 portioner Basmatiris kokat enl pkt
- Rapsolja
Method
Step 1
Börja med att fräsa hälften av baconet, löken och tomaterna, lägg sedan i tomatpuré och fräs så att det får lite färg.
Step 2
Slå på vattnet och låt det sedan puttra tills det är ca 5dl kvar i grytan,
Step 3
Medans det puttrar delar man kycklingen nästan igenom längs med, lägg den mellan smörpapper och banka den lite med hjälp av en liten kastrull.. Börja även koka riset
Step 4
Blanda mjölet med parmesan, salt, peppar och lökpulver, panera sedan kycklingfiléerna i blandningen
Step 5
Samtidigt så mixar du såsen och häller den genom en sil tillbaka i kastrullen och låter den koka ihop lite smaka av med salt och svartpeppar
Step 6
Stek nu kycklingen i rikligt med rapsolja, när den fått färg lägg den på en plåt med en lime klyfta pressad över och ställ den i ugnen på 100° i ca 10minuter
Step 7
Börja sedan med att steka resterande baconet med zucchinin i rapsolja, när det är gjort är det klart att servera allt tillsamans..