Kycklingfilé i en gräddig basilika och grönpeppardoftande vinsås
2013-03-05- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Idag så passade jag på att bli av med en skvätt vin i matlagningen som gjorde vardagskycklingen till en festmåltid, till den så använde jag smakerna från både basilika och grönpeppar att förgylla det hela med.
Ingredients
- 6 st Kycklingfiléer (delade längs med)
- 1 st Gul lök (hackad)
- 20 ml Tomatpuré
- 2 dl Vitt vin
- 2 dl Grädde
- 15 ml färsk Basilika (hackad)
- 10 ml Grönpeppar
- 15 ml Kycklingfond
- Svart peppar
- Salt
- 6 port Ris
Method
Step 1
Börja koka riset enligt anvisningarna.. Stek kycklingen runt om med salt och svart peppar, lägg i tomatpurén och löken och låt det steka med lite.
Step 2
Slå på vin, grädde, fond, basilika och gönpeppar, låt det sedan puttra i ca 10 minuter
Step 3
Smaka av med svart peppar och salt servera sedan