Loader

Kycklingfilé i en gräddig basilika och grönpeppardoftande vinsås

2013-03-05
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så passade jag på att bli av med en skvätt vin i matlagningen som gjorde vardagskycklingen till en festmåltid, till den så använde jag smakerna från både basilika och grönpeppar att förgylla det hela med.

Ingredients

  • 6 st Kycklingfiléer (delade längs med)
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 20 ml Tomatpuré
  • 2 dl Vitt vin
  • 2 dl Grädde
  • 15 ml färsk Basilika (hackad)
  • 10 ml Grönpeppar
  • 15 ml Kycklingfond
  • Svart peppar
  • Salt
  • 6 port Ris

Method

Step 1

Börja koka riset enligt anvisningarna.. Stek kycklingen runt om med salt och svart peppar, lägg i tomatpurén och löken och låt det steka med lite.

Step 2

Slå på vin, grädde, fond, basilika och gönpeppar, låt det sedan puttra i ca 10 minuter

Step 3

Smaka av med svart peppar och salt servera sedan

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
    -Hippokrates
    %d bloggare gillar detta: