Loader

Kycklinginnerfilé med Indisk inspiration, myntabulgur och len yoghurt

2015-04-04
  • Servings: 5
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 50m
  • Ready In: 1:10 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

Här är ett recept inspirerat av Indisk matlagning dock utan den klassiska curryn, här blandar vi själva läckra kryddor med färsk tomat för att få en härlig sås att lägga kycklingen i.

Ingredients

  • 650 gr Kycklinginnerfilé
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 1 dl Tomatpuré
  • 4 krm Paprikapulver
  • 4 krm Vitlökspulver
  • 4 krm Spiskummin
  • 4 krm Koriander
  • Cayenne effter smak
  • Chiliflakes efter smak
  • 4 st Tomater (hackade)
  • 1 dl Vatten
  • 1 msk Muscavado socker
  • 2 msk Sesamolja
  • 3 dl Bulgur
  • 1 msk Mynta
  • 1 st Röd paprika (tärnad)
  • Olja
  • Salt
  • Yoghurt
  • Romansallad

Method

Step 1

Börjamed att koka bulguren enligt instruktioner på förpackningen.

Step 2

Värm olja i en panna och lägg i löken när den är varm, låt löken bli mjuk och ha i tomatpure, paprikapulver, vitlökspulver, spiskummin, koriander, cayenne och chili flakes.

Step 3

Fräs allt lite till och lägg i tomaterna, vatten och muscavadosockret, låt allt puttra i ca 5 minuter och avsluta med att ha i sesamolja samt salt, ställ såsen åt sidan sedan

Step 4

Stek sedan innerfiléerna i lite olja och krydda med salt och svartpeppar, häll i såsen när kycklingen har fått färg och låt det puttra någon minut.

Step 5

Blanda mynta och paprikani lite olja med salt, häll det över den färdiga bulguren och vänd ordentligt.

Step 6

Skölj salladen och lägg ut bladen på ett fat, lägg sedan kycklingen över och lägg upp bulguren, servera med yogurten.. smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Det finns ingen mer uppriktig kärlek än kärleken till mat.
    -George Bernard Shaw
    %d bloggare gillar detta: