Kycklinginnerfilé med Indisk inspiration, myntabulgur och len yoghurt
2015-04-04- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
Här är ett recept inspirerat av Indisk matlagning dock utan den klassiska curryn, här blandar vi själva läckra kryddor med färsk tomat för att få en härlig sås att lägga kycklingen i.
Ingredients
- 650 gr Kycklinginnerfilé
- 1 st Gul lök (hackad)
- 1 dl Tomatpuré
- 4 krm Paprikapulver
- 4 krm Vitlökspulver
- 4 krm Spiskummin
- 4 krm Koriander
- Cayenne effter smak
- Chiliflakes efter smak
- 4 st Tomater (hackade)
- 1 dl Vatten
- 1 msk Muscavado socker
- 2 msk Sesamolja
- 3 dl Bulgur
- 1 msk Mynta
- 1 st Röd paprika (tärnad)
- Olja
- Salt
- Yoghurt
- Romansallad
Method
Step 1
Börjamed att koka bulguren enligt instruktioner på förpackningen.
Step 2
Värm olja i en panna och lägg i löken när den är varm, låt löken bli mjuk och ha i tomatpure, paprikapulver, vitlökspulver, spiskummin, koriander, cayenne och chili flakes.
Step 3
Fräs allt lite till och lägg i tomaterna, vatten och muscavadosockret, låt allt puttra i ca 5 minuter och avsluta med att ha i sesamolja samt salt, ställ såsen åt sidan sedan
Step 4
Stek sedan innerfiléerna i lite olja och krydda med salt och svartpeppar, häll i såsen när kycklingen har fått färg och låt det puttra någon minut.
Step 5
Blanda mynta och paprikani lite olja med salt, häll det över den färdiga bulguren och vänd ordentligt.
Step 6
Skölj salladen och lägg ut bladen på ett fat, lägg sedan kycklingen över och lägg upp bulguren, servera med yogurten.. smaklig måltid