Loader

Kycklinglårfilé med champinjoner och cocktailtomater i en krämig basilikasås

2012-11-01
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Den smakrika kycklinglårfilén steks med basilika och som sedan tillsammans med purjolök, tomat och champinjoner får puttra ihop med lite grädde. Resultatet blir en fantastiskt god kyckling som riktigt smälter i munnen och den är varken krångligt eller svår att tillaga, allt är klart på under timmen och då har jag hunnit skriva lite recept samtidigt.

Ingredients

  • 1 kg Kycklinglårfilé
  • 250 gr Champinjoner (delade)
  • 250 gr Cocktailtomater
  • Gröna delen av purjolök (strimlad)
  • 1 st Vitlök solo (hackad)
  • Basilika
  • 2 dl Grädde
  • 5 dl Vatten
  • Svart peppar
  • Salt
  • Rapsolja
  • 10 ml Maizena
  • 2 pkt Färsk Fetuccini

Method

Step 1

Stek lårfiléerna i rapsolja och krydda med salt, svartpeppar och basilika, lägg dom i en kastrull med cocktailtomaterna, grädden och 3 dl vatten

Step 2

När alla kyckling är brynt lägg i purjolök, vitlök och champinjoner som får steka i samma panna, när det fått färg och mjuknat lite lägg det i kastrullen. Avsluta med att hälla resterande vatten i pannan och koka ur den för att hälla det i kastrullen..

Step 3

Smaka av och låt sedan allt i kastrullen puttra ihop under ca 30 minuter, passa på att sätta på lite pasta vatten och när det återstår 10 minuter koka pastan enligt anvisningar på paketet

Step 4

Avsluta med att smaka av igen och red av i kastrullen med maizena utrört lite vatten koka upp och ta av värmen

Step 5

Lägg upp snyggt på tallrik eller fat och servera..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Det finns ingen kärlek mer uppriktig än kärleken till mat
    -George Bernard Shaw
    %d bloggare gillar detta: